Am observat reticenta anumitor persoane de a darui flori roz, din dorinta de a se disocia de aceasta culoare, dar cred ca acest comportament nu se justifica. In primul rand, florile roz sunt diferite deoarece simpla lor observare starneste emotii pozitive. Roz este o culoare relaxanta, care inspira liniste. Semnificatia ei universala este asociata cu tandretea, inocenta si dragalasenia. Cand te gandesti la roz ai in minte amintiri placute, idei pline de voiosie. In mintea ta nu incap ganduri neplacute atunci cand ai in fata ochilor o vaza cu flori roz – frumusetea si parfumul lor te invioreaza si te binedispun pe loc.

In al doilea rand, roz este culoarea florilor alese de celebritati, descendenti de vita nobila, membri ai familiilor regale, floristi – persoane care stiu mai multe lucruri despre flori decat omul simplu. De exemplu, casatoria actritei Grace Kelly cu Printul Rainier de Monaco in 1956 a reprezentat sursa de inspiratie pentru crearea unui faimos tip de trandafir, “Grace of Monaco”. Un alt soi de trandafiri care se numeste “Queen Elizabeth Rose”, in onoarea reginei Regatului Unit. Sa amintim si de “First Lady Rose”, care a aparut pe piata in 1961 in onoarea primei doamne a SUA Jacqueline Kennedy.

Daca stim cate de bine ne simtim in prezenta florilor roz, nu este atunci intelept sa ne decoram locuinta sau biroul cu ele? Nu merita sa cumparam un buchet de trandafiri roz si sa il oferim cadou persoanei dragi?

Ce este de facut? Din moment ce este destul de costisitor sa ne procuram frecvent aceste flori dintr-un magazin stradal sau dintr-o florarie online, o idee este sa le cultivam in propria gradina. Dar inainte de incepe acest demers, este important sa urmam cateva principii:

Florarie online BucurestiIndiferent de florile pe care dorim sa le cultivam, pamantul trebuie afanat, udat si fertilizat inainte de a le planta. Eventual folositi si pamant de flori cumparat din florarii sau din magazinele de bricolaj. Ingrasati pamantul o data pe luna.

Trandafirii roz si flori precum dalia sau begonia trebuie plantate in locuri insorite sau macar cu foarte putina umbra

Cumparati instrumente de gradinarit. Ele va vor fi de un real folos pentru ingrijirea florilor si nu trebuie sa le eschimbati prea curand.

Flori vedem peste tot. Dar un singur fel de flori incanta ochiul si umplu sufletul cu bucurie intr-un mod inegalabil. O singura floare ne distreaza ca nimeni alta: floarea roz. Cautati florile bucuriei si tineti-le aproape pentru a afi mereu optimisti, plini de energie si de voie buna!