Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi! Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA), a demarat programul de activitate de consiliere si orientare in cariera, in cadrul careia 250 de studenti si masteranzi in domeniul constructii, transporturi si IT vor fi selectati pentru participarea la programe de internship.

Astfel, in cadrul programului de orientare profesionala, beneficiarii vor avea oportunitatea de a-si stabili traseul in cariera in colaborare cu un profesionist (care sunt cele mai eficiente metode de a cauta un loc de munca; cum trebuie sa arate un CV; cum sa te prezinti la un interviu; care sunt tendintele in domeniu; etc) si a-si dezvolta abilitatile practice intr-un mediu de lucru real. Pentru partea practica a sesiunilor vor fi selectati 250 de participanti pentru a participa la programul de internship, implementat in parteneriat cu 26 de organizatii publice si private.

Companiile partenere vor pune la dispozitie unul sau mai multi angajati (in functie de numarul de studenti) care sa joace rolul de tutori. Pentru a asigura calitatea programului de practica tutorii vor participa, la randul lor, la un program de pregatire pentru dezvoltarea capacitatilor pedagogice si de coordonare. Astfel, acestia vor putea coordona programul de practica la nivel de organizatie, fiind in acelasi timp responsabili de coordonarea si evaluarea participantilor. De asemenea, pentru a asigura succesul stagiilor de practica, companiile vor avea posibilitatea de a participa in procesul de selectie al studentilor. Acestea vor alege grupurile de interni in functie de profilul si nevoile companiei.

Impartite pe domeniile de activitate specific proiectului demarat, companiile participante sunt :

  • TRANSPORTURI: Axi Tour, CARPAT CEMA TRANS, DB Schenker, DELFINUL TRANS OIL, EUROLINES, GTI, ND Logistics Romania, NORDIC, OTZ, ROMFRACHT SPEDITION SRL, SORCETI EXPEDIŢII ŞI TRANSPORTURI SRL, TCS, ROMTRAILER SERVICE.
  • IT: AMC Pixel Factory SRL, Greensoft SRL, INCRYS SRL, PROSOFT++ SRL, SOCIETATEA DE INGINERIE SISTEME-SIS SA, SOFTINTELLIGENCE SRL, UTTIS INDUSTRIES SRL.
  • CONSTRUCTII: C.A.T. DESIGN SRL, HESPER SA, PISCINE SPERANŢA SERVICE SRL, WELDCONS SRL.