Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!” – Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA), demareaza a doua parte a activitatilor de consiliere si orientare in cariera prin lansarea unei noi sesiuni de inscriere. Programul integrat si personalizat de orientare profesionala si consiliere in cariera este dedicat studentilor si masteranzilor din Bucuresti proveniti din medii multiculturale ce urmeaza studiile in domeniul constructii, transporturi si IT.

Prin intermediul sesiunilor de consiliere si orientare in cariera oferit celor 500 de studenti si masteranzi proveniti din grupuri minoritare, ne-am propus sa contribuim la dezvoltarea capacitatii profesionale a participantilor in vederea facilitarii integrarii pe piata muncii si a imbunatatirii nivelului de trai, dezvoltand pe termen lung, o societate incluziva.

 

Astfel, in cadrul programului de orientare profesionala, beneficiarii vor avea oportunitatea de a-si fixa traseul in cariera in colaborare cu un profesionist si, mai ales, a-si dezvolta abilitatile practice intr-un mediu de lucru real. Mai mult decat atat, sesiunile se vor baza pe incurajarea schimbului de experienta si a interrelationarii cu alti beneficiari proveniti din medii culturale diferite.

Proiectul isi propune o abordare inovativa a intregului proces. Astfel, pe langa consilierea student-tutore, se ofera consilierea online a studentilor prin intermediul platformei, contribuind la o comunicare in timp real prin oferirea de raspunsuri la intrebari punctuale si la dificultatile cu care se pot confrunta studentii in procesul de cautare a unui loc de munca sau de stabilire a unui plan de cariera.

Orarul sesiunilor de consiliere urmeaza a fi anuntat in functie de numarul inscrierilor in program.

Sesiunile de consiliere si orientare in cariera adresate studentilor si masteranzilor din regiunea Bucuresti-Ilfov se vor desfasura in luna noiembrie 2014.

Cei interesati de programul de consiliere si orientare in cariera organizat in cadrul proiectului Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi se pot inregistra completand formularul de inregistare disponibil AICI (http://www.studentinromania.ro/inscriere/).