Primele lecturi de carti crestine pecetluiesc momentul in care un copil isi largeste orizonturile cunoasterii propriei spiritualitati. Cei mici au o curiozitate aparte si sunt foarte dornici sa asimileze cunostinte noi, mai ales daca ele trimit catre religie, credinta, valori morale si asumarea lucrurilor in care sa creada cu adevarat.

Intrebarile despre Dumnezeu si viata spirituala pot incepe de la varste foarte fragede, insa exista si un moment ideal in care un copil poate incepe sa descifreze cu adevarat invataturile biblice si valorile unui bun crestin, cu ajutorul cartilor crestine. 

Prima lectura de carti crestine

Specialistii in psihologie infantila au ajuns la concluzia ca un copil devine capabil sa dezvolte o perspectiva proprie asupra divinitatii si a lui Dumnezeu incepand cu varsta de 6 ani.

De la aceasta etate, prima lectura de carti biblice se poate desfasura cu success si se poate concretiza in nasterea unui interes aparte al copilului de a invata cat mai multe lucruri despre religia sa. Parintii trebuie sa incurajeze si sa stimuleze acest interes al copilului, atat pentru maturizarea sa spirituala, cat si pentru dezvoltarea tuturor functiilor cognitive, inclusiv a capacitatii de formare a propriilor opinii.

Beneficiile lecturilor de carti crestine 

Cartile crestin-ortodoxe pentru copii ii ajuta pe cei mici sa isi contureze caracterul si sa inteleaga mai usor anumite concepte biblice. Parintii isi pot invata copiii despre existenta lui Dumnezeu, Facerea Lumii, Mantuitorul Iisus Hristos, Fecioara Maria, Sfanta Treime si vietile sfintilor cu ajutorul pildelor, povestilor si istorioarelor prezentate pe intelesul celor mici.

Cartile crestine pentru copii ii ajuta pe micuti  sa inteleaga concepte abstracte, printr-un limbaj descriptiv, usor de perceput si descifrat la varste fragede. Astfel, cartile cu invataturi biblice sunt ca o poarta catre desavarsirea unui bun crestin, prin informare, reflectie si insuflare a unor valori morale pozitive.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.