Medicul stomatolog este un medic specializat in ingrijirea gurii, maxilarului si fetei. Cand sa  consulti un dentist Bucuresti? Cum merge o consultatie?

Ce este stomatologia?

Stomatologia este o stiinta medicala si chirurgicala care implica fata, gura si dintii, inclusiv afectiunile glandelor salivare. Este o ramura a chirurgiei maxilo-faciale.

Ce este un stomatolog?

Medicul stomatolog este un medic specialist care se ocupa in mod traditional de complicatiile care provin de la dinti (infectie, extractia dintilor impactati). De asemenea, trateaza chisturile si tumorile oaselor maxilare. De asemenea, se ocupa de anomalii faciale, in special de dismorfoze faciale (prognatism, retrognatism, asimetrie, micromandibulie) si se ocupa de operatiile estetice ale fetei (urechi proeminente, lifting facial, rinoplastie.

Ce trateaza un stomatolog?

Este atat medic, cat si chirurg, implicat in managementul traumatismelor, malformatiilor, cancerului si leziunilor dentare care necesita interventie chirurgicala. Poate efectua si interventii estetice.

  • Extractia dentara

Desi medicii stomatologi sunt specialistii in aceasta interventie, poate fi necesar sa apelezi la un stomatolog atunci cand extractia este mai riscanta, daca radacinile sunt aproape de un nerv, de exemplu. La indepartarea molarilor de minte poate fi consultat un medic stomatolog.

  • Implantologie si proteze

Pentru punerea unui implant dentar cu dinti ficsi poate fi consultat medicul stomatolog. Implantul este o radacina artificiala destinata sa primeasca un dinte protetic (coroana). Se ofera pacientilor care au pierdut unul sau mai multi dinti; Protezele maxilo-faciale se pun si de catre medicul stomatolog in colaborare cu chirurgii stomatologi.

  • Malformatii

Consultarea unui stomatolog este deseori necesara in tratamentul malformatiilor precum buza de iepure (despicatura de palat) sau a defectelor de crestere a maxilarului care nu pot fi corectate prin tratament ortodontic si de ce ar trebui luata in considerare grefarea osoasa.

  • Tumori

Tumorile cavitatii bucale afecteaza buzele, obrajii, gingiile, palatul si limba. Medicul stomatolog este imputernicit sa monitorizeze si sa elimine aceste tipuri de cancer.

  • Patologii ale glandelor salivare

Bolile glandelor salivare se pot manifesta ca pietre, infectii sau disfunctii care cauzeaza durere si umflare.

Care este diferenta cu un dentist?

Chirurgul stomatologic este un specialist in ingrijirea bucala, in timp ce medicul stomatolog este un medic-chirurg specializat in patologii bucale, inclusiv dintii.

Cand sa vezi un stomatolog?

Medicul stomatolog poate fi consultat direct sau la prescriptia unui alt profesionist.

Ce se intampla in timpul unei consultatii?

In cadrul interviului, specialistul stabileste tipul de interventie de efectuat in functie de patologia de care sufera pacientul, si explica modalitatile si posibilele riscuri. De asemenea, medicul stomatolog poate solicita examinari suplimentare. El ofera, de asemenea, urmarire postoperatorie pentru a evalua consecintele tratamentului. Medicul stomatolog lucreaza intr-un cabinet privat, intr-un spital sau o clinica.

Pregateste-te pentru vizita la medicul stomatolog

De multe ori este recomandabil sa ai radiografii sau orice alte rezultate ale testelor care ar putea fi utile medicului.

Suna acum si fa o programare de rutina la un dentist Bucuresti de calitate!