Implanturile fast fixed sunt radacini dentare artificiale concepute pentru a inlocui dintii lipsa din gura cu dinti noi. In implanturi, se foloseste un material compus din titan sau compusi de titan. Compusul de titan nu interactioneaza cu tesuturile corpului uman, ci rezista fortelor externe. Implanturile sunt inlocuite prin inlocuirea dintilor pierduti anterior. In absenta unei stari infectioase semnificative, implantul este inlocuit cu dintele extras.

Care este scopul implantului?

Scopul implanturilor este de a crea dinti noi care pot fi utilizati in locul dintilor lipsa. Daca materialul pregatit are suficient tesut osos si densitate, acesta este plasat in cavitate. Daca tesutul si densitatea nu sunt suficiente, implantul fast fixed se aplica dupa procedurile necesare pentru formarea unui nou os. Dentistii sunt intotdeauna in favoarea inlocuirii dintilor pierduti cu un dinte nou. In unele cazuri, implanturile sunt plasate intermitent si se aplica o proteza de punte pentru a le mentine pe loc. Numarul de implanturi care se vor realiza in cavitati va fi determinat in urma examinarii de catre medicul stomatolog.

Se poate face un implant pentru cei care folosesc o proteza palatinala?

Persoanele cu suficient tesut osos sunt acum implantate chiar daca nu exista dinti in gura. Daca nu exista tesut osos, acest proces se realizeaza prin crearea de os artificial. Cu ajutorul implanturilor, oamenii pot scapa de proteza amovibila, cunoscuta sub numele de „palatul arasında”. Mai ales pentru un maxilar inferior fara dinti, este destul de dificil sa folosesti palatul. Protezele dentare amovibile sunt in miscare constanta, iar accidentele vasculare cerebrale apar deoarece maxilarul inferior se misca continuu in timp ce mananca, vorbeste, mesteca. Aceste probleme sunt rezolvate prin aplicarea implanturilor.

Care sunt avantajele implantului?

Implantarea dintelui pierdut sau a implantului cu dinti noi este importanta pentru sanatatea masticatiei si functionarea dintilor din jur. Implanturile au forma unui dinte natural si indeplinesc functiile unui dinte natural. Din punct de vedere estetic, se obtine imaginea dorita. De asemenea, implanturile elimina deformarile cauzate de carii.

Sunt implanturile avantajoase fata de procedura de punte?

Daca lipsesc unul sau mai multi dinti, puntea conventionala este taiata si dintii din spatele si din fata dintelui lipsa sunt taiati sau micsorati. Inseamna pierderea dintilor si a oaselor. Nu este necesar sa tai dintii la aplicarea unui implant.

Se poate face implantul pentru fiecare pacient?

Aplicarea unui implant fast fixed este un tratament eficient pentru aproape toti pacientii. Cu toate acestea, unele exceptii nu pot fi implementate. Structura osoasa a persoanei trebuie sa fie de o grosime, inaltime si calitate suficiente pentru a gazdui implantul.

Exista cateva motive pentru care oamenii nu au suficient tesut osos. Pot fi genetice sau datorate inflamatiei dintilor si gingiilor. Inflamatia determina scaderea si dizolvarea tesutului osos. Daca un dinte inflamat trebuie extras, procesul de extractie trebuie efectuat imediat pentru a reduce pierderea osoasa.