Un implant dentar Fast & Fixed depășește implantările convenționale, care reduc semnificativ calitatea vieții pacientului în cauză. Ca urmare a pierderii dinților, care poate fi de luni de zile, protezele dentare complete obișnuite pun presiune pe dinți și schimbă senzația gustativă, sentimentul de siguranță și încrederea în sine este slăbită, iar procedura de implantare obișnuită poate dura până la 12 luni. De asemenea, este necesar un os suficient de bun, pentru a putea recrea rădăcinile artificiale. Regresia osului se poate întâmpla dacă lacunele dentare sunt neglijate de mult timp. Pentru a nu sta atât de mult timp fără dinți și pentru a obține cel mai bun confort posibil și estetic la purtare, se recomandă conceptul de implant dentar Fast & Fixed. Această procedură este o metodă alternativă, mai ieftină și care se realizează în aceeași zi. Practic vii fără dinți și pleci cu dinți.

Cine este potrivit pentru Fast & Fixed?

Procedura este potrivită pentru toată lumea, dar în special, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani. În general persoanele cu o vârstă mai înaintată suferă de boli parodontale severe și dinți lipsă. De asemenea, procedura este potrivită și pentru persoanele care sunt în serviciul publicului, deoarece rezultatul este atractiv. În mod ideal, un implant poate fi efectuat și în cazul densității osoase slăbite la pacienții cu diabet și pierdere osoasă. Implanturile minime sunt utilizate pentru egalizarea presiunii în maxilar.  Pentru a obține cel mai bun confort posibil și estetic la purtare, se recomandă un implant dentar rapid Fast & Fixed de la Dental Privilege. Această procedură se oferă ca o metodă alternativă, mai ieftină și mai rapidă.

Procesul de tratament

Dacă există boli în cavitatea bucală, tratamentul nu poate fi efectuat, decât după ce a fost efectuat tratamentul adecvat pentru eliminarea afecțiunilor. Inainte de efectuarea procedurii, pacientului i se administrează anestezie generală sau locală în cursul dimineții. În primul rând, se efectuează o curățare a cavității bucale. Acest lucru poate elimina bacteriile și o posibilă reacție infecțioasă. În etapa următoare, mucoasa bucală este deschisă. Prin utilizarea materialului osos existent, sunt montate rădăcinile din titan ale dinților.

Zona superioară este ocupată cu șase implanturi, iar zona inferioară a maxilarului cu patru. Două implanturi sunt montate în față și două merg în partea din spate a maxilarului. Pentru un suport permanent, implanturile din spate sunt încorporate în os cu o înclinație de 30 de grade. Acum este posibil să se atașeze o punte la implanturile atașate. Dacă menții o igienă corespunzătoare a cavității bucale, implantul Fast & Fixed este de lungă durată. După implantarea cu succes, pacientul părăsește cabinetul cu dentiția completă. Șirul de dinți a fost restaurat din punct de vedere estetic și funcțional. Faza de vindecare a implanturilor durează trei până la șase luni. Pentru a evita stresul de mestecat pe țesutul care a fost deja stresat, se recomandă alimente moi în primele câteva zile.