Ce ati face daca ati afla, intr-o buna zi, ca cineva apropiat dumneavoastra, va otraveste in fiecare zi cate un pic si ca in timp aceaste doze de otrava va vor ucide ?

Ei bine, prietenul care va otraveste zilnic, pentru ca nu l-ati ingrijit corespunzator, este propriul Dumneavoastra colon!
Pentru rezolvarea acestei situatii exista tehnica de tratament numita “HIDROCOLONTERAPIE”.

Colonohidroterapia este o terapie cunoscută de acum 3000 de ani, egiptenii fiind primii care i-au cunoscut efectele binefăcătoare.
Inca din antichitate Hipocrate spunea ca toate bolile incep in intestine, iar in timpurile noastre, toti auzim frecvent zicala: ,,moartea incepe din colon’’.
În secolul XVI, irigarea colonului era descrisă în detaliu, iar în 1906 apare în dicționarul Larousse.
Colonul are capacitatea de a depozita reziduurile si de a face fata substantelor iritante si alergenilor pe termen lung. Depasirea capacitatilor colonului de a rezolva aceste probleme se instaleaza lent, astfel incat nu ne dam seama decat tarziu ca s-a atins punctul critic in care el nu mai functioneaza la parametrii normali, cand toxinele intra in sange.

Datorită stilului de viață nesănătos la care este expus corpul nostru (alimentație necorespunzătoare, diete drastice, medicamente, pesticide, produse chimice, stres), în timp, colonul își poate pierde capacitatea de a elimina corespunzător toată materia reziduală. Reziduurile se adună și se întăresc pe pereții colonului. Murdăria, chiar dacă nu este vizibilă, nu înseamnă că nu este acolo.

Printre semnele cele mai obisnuite care ne arata “suferinta tacuta a intestinului gros” sunt incluse: balonarea, constipatia, diareea, durerile si disconfortul abdominal, durerile de cap, scaderea capacitatiii de concentrare si a performantelor intelectuale, “ ceata pe creier” , oboseala cronica, iritatii ale pielii, urticarie, alergii, acnee, mancarime cutanata, dureri articulare, precum si multe alte stari de rau sau disconfort, cauza acestora nici macar nu banuim ca o poate da un colon incarcat de toxine si deseuri metabolice.

Care este rolul hidrocolonterapiei/colonohidroterapiei?

Hidrocolonterapia este o metoda de curatare a colonulului de “ gunoaiele “ metabolice depuse in interiorul sau in urma procesarii alimentelor. Aceste reziduuri dregleaza functiile digestive normale si prin toxinele care apar pur si simplu “otravesc “ organismul.

Procedura de colonhidroterapie ajută la eliminarea completă a maselor reziduale aflate în stare de putrefacție, restante și blocate în pereții intestinului gros, chiar și a germenilor și a paraziților prezenți uneori la acest nivel, a substanțelor greu de eliminat.

Prin Hidrocolonoterapie se curata de o maniera blanda si nedureroasa intestinul gros de materiile reziduale, toxine, gaze si paraziti si se realizeaza o importanta detoxifiere cu imbunatatirea functiilor digestive si o ameliorare spectaculoasa a starii generale, aceasta procedura se realizeaza cu apa filtrata si dezinfectata.

Prin colonhidroterapie se atenueaza simptomele de raceala si gripa, constipatia, diareea, alergiile si problemele sinusurilor, durerile de spate, durerile musculare, obezitatea, probleme dermatologice: acnee, psoriazis, eczeme, cearcane, eruptii, mirosul anormal al corpului.

Dupa hidrocolonoterapie, pacientul scade in greutate, somnul si digestia se regleaza, capacitatea de efort a organismului creste, se imbunatateste rezistenta la infectii, apare senzatia de usurare a propriului corp, memoria se imbunatateste, are loc de fapt, detoxifierea intregului organism.

Primele rezultate ale colonohidroterapiei se constata la nivelul pielii care devine mai curata si mai luminoasa.

In SUA, Hidrocolonterapia reprezinra o tehnica de detoxifiere folosita de peste 20 ani de vedete, rezultatele acesteia fiind cunoscute cu supranumele de: “ frumusete de la Hollywood”