Despre limfa si sistemul limfatic

Sistemul limfatic reprezintă al doilea sistem circulator al organismului (după sistemul vaselor de sânge). În acest sistem circulă circa 4 litri de limfă – un lichid asemănător plasmei sanguine – care realizează schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. Din sistemul limfatic fac parte și splina, amigdalele și timusul (o glandă poziționată în partea anterioară a cavității toracice).
Sistemul limfatic îndeplinește roluri importante pentru funcționarea optimă a organismului tău: preia și filtrează reziduurile și surplusul de lichide, elimină toxinele și îți conferă imunitatea care te protejează de diferite afecțiuni.

Ce este drenajul limfatic prin presoterapie

Drenajul limfatic prin presoterapie este un tratament care stimulează funcționarea sistemului limfatic prin compresia și decompresia controlată a anumitor părți ale corpului tău.
Această terapie te ajută să scapi de toxine și de retenția de apă, să îți îmbunătățești circulația sanguină, să lupți contra celulitei și să îți întărești sistemul imunitar.
Drenajul limfatic sau presoterapia, adică masajul sub presiune, este una dintre cele mai eficiente metode de tratare a edemului, adică a membrelor umflate.
Drenajul limfatic este o metodă total nedureroasă, relaxantă și foarte eficientă cu efect de slăbire rapidă, drenare, detoxifiere a organismului, reducere a celulitei și cantității de apă acumulată în exces.
Drenajul limfatic este ideal pentru tratamentul așa-numitului sindrom de „picioare obosite”, necesar pentru femeile care poarta incaltaminte cu tocuri înalte, dar și pentru persoanele care își petrec activitatea stând în picioare.

Drenaj limfatic postoperator

Este recomandat sa se faca drenaj limfatic dupa anumite operatii, una dintre acestea fiind operatia de liposuctie. In perioada de recuperare se formeaza tesut cicatrizant, un lucru natural pentru zonele tratate. Acesta apare in tunelurile mici create de dispozitivele de aspiratie, utilizate la extragerea celulelor de grasime. In aceste situatii, drenajul este recomandat , fiind foarte util, deoarece, in lipsa lui, exista riscul ca umflaturile sau inflamarile sa se transforme in zone ce vor ramane permanent dure. Drenajul limfatic are rolul de a ajuta la miscarea fluidelor si impingerea lor inapoi la locul lor, dar si obtinerea celor mai bune rezultate posibile dupa operatie.

Beneficiile drenajului limfatic

– Îmbunătățește circulația sanguină și tratează problemele sistemului circulator și limfatic: ameliorează varicele și senzația de brațe și picioare grele și obosite, previne apariția tromboflebitei;
– Detoxifiază organismul, contribuind la eliminarea mai rapidă a reziduurilor, a proteinelor în exces și a toxinelor;
– Reduce celulita prin eliminarea excesului de lichid interstițial și prin oxigenarea eficientă a vaselor de sânge;

– Ajută la remodelarea corporală prin revitalizarea și oxigenarea țesuturilor. În combinație cu un stil de viata sanatos, drenajul limfatic prin presoterapie te ajută să slăbești vizibil, în centimetri, și să ai brațe, picioare și un abdomen mai ferme;

– Tratează problemele digestive: prin masarea abdomenului, este stimulat tranzitul intestinal, este eliminată balonarea și este ameliorată constipația;

– Consolidează funcționarea sistemului imunitar prin stimularea producției de limfocite care luptă împotriva agenților patogeni (microbi, virusuri, paraziți);

– Relaxează și tonifiază mușchii, presiunea aplicată prin drenaj ajutându-i să se detensioneze;

– Diminuează inflamațiile și calmează durerile apărute după un efort susținut, o accidentare sau o intervenție chirurgicală, reducând spasmele musculare și întărind țesuturile conjunctive;

– Îți conferă o stare generală de bine prin activarea sistemului parasimpatic (cunoscut și sub numele de sistem nervos pentru odihnă și digestie);

Detoxifiere si drenaj limfatic cu BTL 6000 Lymphastim 12 Topline
Tehnologia de ultimă generație BLT Lymphastim acționează cu ajutorul principiului presoterapiei pneumatice. Manșoanele speciale de aplicare, cu camere multiple suprapuse asigură un masaj delicat care încurajează circulația naturală a limfei prin corp.Umplerea compartimentelor individuale ale mânecilor speciale se face la intervale de timp prestabilite, se creează astfel unde de presiune blânde și ritmice.
Aerul este dat afară la sfârșitul ciclului. Presoterapia pneumatică este percepută de pacienți ca o metodă de tratament foarte plăcută și eficientă. În zonele tratate apare un sentiment de ușurare.

Când se recomandă drenajul limfatic prin presoterapie?

Tratamentul se recomandă celor care au probleme cu circulația sângelui: varice, senzație de picioare și brațe grele și obosite. El este binevenit și când nu ai astfel de probleme, ci doar cauți o soluție să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate și să obții o stare de bine. Aspectul tău fizic se va îmbunătăți datorită eliminării exceselor de lichide din organism, iar acesta este inca un semn că tratamentul funcționează.
În plus, dacă urmezi și alte tratamente si proceduri de detoxifiere (cum ar fi HIDROCOLONTERAPIA), vei obtine rezultate vizibile in ceea ce priveste aspectul fizic, precum si starea de bine.
Dacă dorim sa scapam de retenția de apă și să eliminam toxinele din organism, drenajul limfatic , este cea mai eficienta si non-invaziva procedura.
,,Cel ce nu dorește să investească zilnic în sănătatea lui va fi nevoit într-o zi să sacrifice mult din timpul său pentru boală.”
Sebastian Kneip