Agentia Nationala Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, in parteneriat cu Loop Operations, anunta lansarea proiectului „Egalitate pe piata muncii – Sansa TA la un viitor mai bun!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc in data de 19 iunie, incepand cu ora 12:00, in cadrul hotelului Scapino (Mamaia).

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale pentru 540 de femei – consumatoare de droguri sau aflate in situatii de risc de consum de droguri, precum si femei apartinand altor grupuri vulnerabile din regiunea Sud-Est.

In cadrul conferintei se va dezbate problema excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile, cauzate in special de absenta unei educatii adecvate si a abilitatilor necesare pentru ocuparea unui loc de munca si se va incerca identificarea de solutii pentru reintegrarea acestor persoane in vederea asigurarii conditiilor optime de viata, educatie si a unui loc de munca stabil.

La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale, reprezentanti ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile, consilieri si asistenti sociali, psihologi si sociologi.

Proiectul „Egalitate pe piata muncii – Sansa TA la un viitor mai bun!” se adreseaza unui numar de 540 de femei, dintre care 465 consumatoare de droguri, foste consumatoare sau femei aflate in risc de consum si 75 de femei apartinand altor grupuri vulnerabile.

Prin intermediul acestui proiect, Agentia Nationala Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Loop Operations isi propun urmatoarele obiective: dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale pentru 465 de femei, in special femei consumatoare de droguri sau aflate in situatii de risc de consum, precum si 75 de femei apartinand altor grupuri vulnerabile prin organizarea decursuri de formare profesionala; consolidarea egalitatii de gen si de sanse pentru 325 de femei prin combaterea inegalitatilor, in special bazate pe etnie, dizabilitati, varsta si gen prin dezvoltarea de programe de consiliere sociala si consolidarea accesului egal pe piata muncii prin promovarea principiului egalitatii de sanse si gen la nivel de comunitate.

Prin organizarea de cursuri de formare profesionala si oferirea de servicii de consiliere sociala, proiectul isi propune sa ofere membrilor grupului tinta urmatoarele beneficii: cresterea competentelor profesionale si imbunatatirea capacitatii de ocupare; accesul la informatii relevante cu privire la drepturile pe care membrii grupului tinta le au conform legislatiei in vigoare; asigurarea tratamentului si accesului egal la resurse pentru femei; stimularea reintegrarii pe piata muncii a membrilor grupului tinta in vederea imbunatatirii capacitatii de ocupare.

Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului si la modalitatea de participare la conferinta se pot obtine la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro.