De ce să alegeți tuburi LED?

LED-urile sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate componente în electronică. Atunci când alegeți tuburi LED, sunt câțiva parametri de luat în considerare: diametrul, curentul de funcționare de aproximativ 10mA (pentru cele mai eficiente tuburi LED, acesta poate fi mai mic de 2mA: emite lumină puternică) și bineînțeles culoarea poate fi roșu sau verde, dar are totuși LED-uri portocalii, albastre și galbene.
tuburi led
LED-ul este prescurtarea expresiei engleze „light emitting diode”, care se numește element fotoelectric, care emite lumină (opto) în condiția curentului și trece într-o singură direcție. Tuburile LED sunt o alternativă bună din bunct de vedere economic și nu trebuie să te mai gândești cu greu la factura la lumină.

Avantajele folosirii tuburilor LED

Aceste tuburi LED sunt surse excelente de lumină de înaltă eficiență pentru distanțe scurte și zone mici; astfel de dispozitive necesită 30 până la 60 mW pentru a funcționa; utilizate în mod obișnuit în panouri publicitare, treceri de pietoni, iluminat pe marginea drumurilor, semnale marine, camere de supraveghere cu infraroșu, afișaje pentru echipamente de măsurare, computere și multe altele.

Durata de viață este de 20.000 până la 50.000 de ore, comparativ cu 5.000 până la 10.000 de ore pentru becurile fluorescente, 1.000 de ore pentru becurile cu incandescență și 2.000 de ore pentru becurile cu halogen; becurile LED nu generează căldură în interior și nu emit radiații UV, ceea ce este bun pentru persoana iubită. periculos (la acest nivel scăzut). Cât despre atragerea insectelor, vă puteți gândi la aceste lucruri neplăcute.

Tuburile LED au toate avantajele unei utilizări eficiente, sigure și economice. Lumina atinge intensitatea maximă imediat, nu este nevoie de timp de încălzire, este plăcută ochiului, becul nu se încălzește, nu conține mercur, iar consumul de energie este mult redus.

Un avantaj important al acestor tuburi LED este că sunt confortabile pentru ochi. Potrivit unui studiu, 74% dintre utilizatori cred că lumina le afectează sănătatea ochilor, iar o treime dintre utilizatori consideră că confortul vizual este un criteriu important pentru alegerea unui bec.