Există unele ceaiuri de slabit, precum ghimbir, hibiscus sau turmeric, care ajută la eliminarea excesului de lichid din organism, controlează foamea și măresc metabolismul. Aceste ceaiuri de slabit favorizeaza pierderea în greutate și ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă.
O altă strategie bună pentru a ajuta la pierderea în greutate este să adăugați în alimentație alimente termogenice, precum scorțișoara sau ardeiul cayenne, deoarece acestea conțin cinamaldehidă și capsaicina, compuși care ajută la accelerarea metabolismului, favorizând arderea grăsimilor acumulate în organism.
Cu toate acestea, este esențial să folosiți aceste ceaiuri de slabit asociate cu o dietă echilibrată și cu practicarea sportului in mod regulat.
Aceste băuturi sunt doar un ajutor pentru a obține rezultate mai rapid. În plus, este important ca ceaiurile să fie folosite cu moderație și sub îndrumarea unui medic cu experiență în folosirea plantelor medicinale.

1. Ceai de ghimbir cu ananas

Ceaiul de ghimbir cu ananas este excelent pentru persoanele care doresc să slăbească, deoarece ajută la accelerarea metabolismului, creste consumul de energie, ofera o senzatie puternica de sațietate și contribuie la buna funcționare a intestinului, deoarece este bogat în fibre.
Ingrediente:
Coaja de ½ ananas;
Coaja de 1 portocala;
1 lingură de carqueja;
1 lingura de ghimbir pudra;
1 litru de apă.
Mod de preparare:
Într-un ibric sau oala, adăugați apă, ananasul, coaja de portocală și lingura de ghimbir, apoi fierbeti timp de 5 până la 10 minute. După fierbere, stingeți focul și adăugați carqueja. Se acopera, se lasa sa stea 5 minute, se strecoara si se bea. Acest ceai trebuie băut pe tot parcursul zilei, între mese.

2. Ceai verde cu mure

Ceaiul verde cu mure are proprietăți diuretice și termogenice, ajuta la eliminarea gazelor abdominale și accelereaza metabolismul, facilitând arderea caloriilor și pierderea în greutate.
Ingrediente:
1 lingurita frunze uscate de mure;
1 lingurita de ceai verde;
150 de apă clocotită.
Mod de preparare:
Puneți frunzele uscate de murele și frunzele de ceai verde într-o cană și adăugați 150 ml apă clocotită. Se acopera, se lasa sa stea 10 minute si se strecoara.
Acest ceai poate fi băut înainte de mesele principale, cum ar fi prânzul și cina, timp de 2 până la 3 săptămâni. Vezi cum te ajuta ceaiul verde sa slabesti.

3. Ceai de hibiscus cu scortisoara

Un alt ceai de slabit este ceaiul de hibiscus cu scorțișoară. Aceste este bun pentru a te ajuta să slăbești, deoarece reduce retenția de lichide și favorizează creșterea metabolismului. Elimina gazele, balonarea și favorizeaza arderea grăsimilor. În plus, acest ceai ajută și la digestie.
Ingrediente:
3 linguri de flori de hibiscus uscate;
1 baton de scortisoara;
jumatate de litru de apă clocotită.
Mod de preparare:
Adaugati in apa clocotita frunzele uscate de hibiscus si batonul de scortisoara, acoperiti si lasati 10 minute. Se strecoară și se bea de 3 până la 4 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

4. Mate ceaiul cu lamaie

Ceaiul Mate cu lamaie creste senzatia de satietate si faciliteaza slabirea, deoarece accelereaza metabolismul si arderea grasimilor. În plus, acest ceai are și acțiune diuretică, ajutând la reducerea balonarii.
Ingrediente:
1 lingură de frunze de ceai mate;
suc de la ½ lămâie;
150 ml apă clocotită.
Mod de preparare:
Intr-o cana de ceai se pun frunzele de ceai de mate si apa clocotita. Acoperiți și lăsați cana timp de 5 până la 10 minute. Se strecoară, se adaugă suc de lămâie și se bea.

5. Ceai Oolong

Oolong este un ceai tradițional chinezesc care are proprietăți termogenice, îmbunătățind metabolismul grăsimilor și ajutând la pierderea în greutate.
Ingrediente:
1 lingurita de oolong;
1 cană de apă clocotită.
Mod de preparare:
Adăugați ceaiul oolong-ul în apa clocotită și lăsați-l aproximativ 10 minute. Apoi se strecoară și se bea 1 cană pe zi timp de aproximativ 6 săptămâni, asociat cu o dietă echilibrată.