Este cunoscut faptul ca daca un copil petrece un numar mare de ore in fata calculatorului, se izoleaza de prieteni, de ce nu, se ingrasa si poate dezvolta deprinderi nedorite.
De aceea, www.123edu.ro sustine ideea ca cel mai bine pentru un copil, indiferent de varsta acestuia, este sa petreaca cat mai mult timp liber afara, jucandu-se, facand sport, socializand cu alti copii.
Alternativa pe care o ofera aceasta platforma educationala de exersare a materiei invatate la scoala nu trebuie sa depaseasca 20-30 (poate chiar si mai putin, depinde de viteza de lucru a copilului) de minute pe zi.
De aceea am creat un raport cu statistici pe care il primesc parintii, pe e-mail, cu date despre timpul pe care il aloca copilul pe site. Site-ul este construit pe principiul „putin si bun, dar constant!” si consolidarea cunostintelor se poate face fara sa abuzeze de folosirea calculatorului. Consideram ca timpul petrecut in fata calculatorului trebuie sa fie un timp de calitate in care copilul il foloseste in scop educativ, fara sa ii dauneze sanatatii.
Pe masura ce copilul se familiarizeaza cu exercitiile, timpul alocat va scadea si informatia i se va aseza mai repede in minte.
Prin exercitiu constant copilul va capata incredere in el, va fi mai sigur pe cunostintele dobandite si va putea face mai usor in fata provocarilor care il asteapta la scoala.
Adaptata oricarui stil de invatare platforma educationala este un instrument util atat pentru elevi, parinti dar si profesori.

Mihaela A.

www.123edu.ro