Constanta, 11 noiembrie 2014. Agentia Nationala Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, in parteneriat cu Loop Operations, anunta organizarea dezbaterii „Cariere de succes in domenii de ocupare non-traditionale pentru femei, din cadrul proiectului„Egalitate pe piata muncii – Sansa TA la un viitor mai bun!” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Dezabatarea va avea loc in data de  25 noiembrie 2014, la hotel Millenium Business Center din Constanta, incepand cu ora 11:00.

 

Evenimentul este primul de acest gen organizat in cadrul proiectului „Egalitate pe piata muncii – Sansa TA la un viitor mai bun!” (www.egalitatepepiatamuncii.ro/). Proiectul implementat de Agentia Nationala Antidrog in parteneriat cu Loop Operations si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 are ca initiativa dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale pentru 540 de femei – consumatoare de droguri sau aflate in risc de consum, precum si apartinand altor grupuri vulnerabile din regiunea Sud-Est.

Proiectul propune sa contribuie la cresterea oportunitatilor de angajare pentru femeile apartinand grupurilor vulnerabile in vederea crearii unei piete a muncii inclusive si are ca principale directii de actiune urmatoarele: cresterea oportunitatilor de angajare pentru femeile aflate in situatii de risc de excluziune sociala; imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes; implicarea autoritatilor publice (centrale si locale) si a altor organizatii relevante in probleme ce tin de egalitatea de sanse si accesul egal al femeilor pe piata muncii.

Dezbaterea publica face parte dintr-un demers mai amplu in cadrul caruia ne propunem sa analizam problema excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile, cauzata in special de absenta unei educatii adecvate si a abilitatilor necesare pentru ocuparea unui loc de munca si sa identificam solutii pentru reintegrarea acestor persoane in campul muncii.

La acest eveniment vor participa aproximativ 60 de persoane – reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile, sindicatelor, patronatelor, asociatiilor de IMM-uri si camerelor de comert din regiunea Sud – Est, precum si femei reprezentante ale grupului tinta al proiectului.

Prin intermediul acestui proiect, Agentia Nationala Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Loop Operations isi propun urmatoarele obiective: dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale pentru 465 de femei, in special femei consumatoare de droguri sau aflate in situatii de risc de consum, precum si 75 de femei apartinand altor grupuri vulnerabile prin organizarea de cursuri de formare profesionala; consolidarea egalitatii de gen si de sanse pentru 325 de femei prin combaterea inegalitatilor, in special bazate pe etnie, dizabilitati, varsta si gen prin dezvoltarea de programe de consiliere sociala si consolidarea accesului egal pe piata muncii prin promovarea principiului egalitatii de sanse si gen la nivel de comunitate.

Confirmarea participarii la dezbatere,precum si informatii legate de activitatile proiectului se pot obtine la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro.