Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!” – Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA), au desfasurat in luna noiembrie 11 sesiuni de consiliere profesionala dedicate studentilor si masteranzilor din Bucuresti proveniti din medii multiculturale ce urmeaza studiile in domeniul constructii, transporturi si IT.

Sesiunile de consiliere si orientare in cariera sustinute de expertii Loop Operations fac  parte dintr-un program integrat ce are ca scop facilitarea accesului pe piata muncii si cresterea ratei de ocupare in randul membrilor grupului tinta.

Programul a fost structurat in 3 parti: 1) sesiuni de informare, 2) consiliere de grup si 3) consiliere individuala. Astfel, studentii si masteranzii aflati in cautarea unui loc de munca au fost ajutati sa isi poata defini si evalua propriile competente (aptitudini, capacitatea de invatare, cunostinte) si sa dobandeasca abilitatile necesare – cu sprijinul consilierilor – elaborarii unui plan de cariera pe termen mediu si lung

Sesiunile de consiliere si orientare in cariera au debutat cu prezentarerea obiectivelor si activitatilor proiectului Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi! si a beneficiilor pe care participantii le pot dobandi ca urmare a asistentei de specialitate. In continuare, au fost prezentate metode de eficientizare a CV-ului si a scrisorii de intentie, accentul fiind pus pe analizarea si imbunatatirea CV-ului, in vederea inmultirii sanselor de obtinere a unui loc de munca. Totodata, in cadrul sesiunilor participantii au fost implicati in jocuri de rol cu scopul de a li se eficientiza modul de prezentare in cadrul unui interviu: dress-code, care sunt intrebarile cheie, ce se poate spune si ce nu, precum si principalele aspecte de care trebuie sa tina cont in cautarea unui loc de munca si in planificarea carierei.