Esential in ceea ce priveste siguranta marfurilor transportate , indiferent de gradul de fragilitate al acestora , sistemul de suspensie al oricarui autocamion are nevoie de o verificare prealabila oricarei curse. Marirea ofertei in detrimentul cererii face ca producatorii sa incerce sa-si vanda marfa in locuri cat mai indepartate , cu o infrastructura rutiera precara iar transportatorii sunt obligati sa-si ia masurile necesare pentru garantarea sosirii marfurilor la destinatie in cele mai bune conditii.

Acest sistem de suspensie este compus din mai multe piese de camioane inlocuibile , cum ar fi : un arc , o bara stabilizatoare , amortizor , bucse si articulatii. Fiecare dintre ele are un aport substantial la realizarea fenomenului de amortizare a socurilor suportate de diversele marfuri in timpul transportului.

Absorbind si stocand energia dezvoltata de miscarea caroseriei fata de carosabil , arcurile mentin masura corecta dintre caroserie si nivelul solului , indiferent de genul lor ( arc elicoidal , arc cu foi sau perna de aer). Energia stocata de arc prin comprimare  poate duce la miscari necontrolate ale caroseriei , situatie ce ar putea destabiliza autocamionul provocand daune majore marfurilor transportate. Pentru a evita acest lucru a fost inventat amortizorul , cu un rol bine stabilit de control asupra arcului.

Aceste amortizoare reduc vibratiile caroseriei astfel incat atat pasagerii cat si marfa sa poata fi transportati in conditii cat mai confortabile. Din sistemul de suspensie se mai pot distinge bucsele , niste piese de camioane ce izoleaza caroseria de zgomotul si vibratiile din timpul mersului.

Un rol important in cadrul sistemului de suspensie e reprezentat de articulatii , elemente a caror functie consta in transmiterea fortei de tractiune dintre camion si carosabil precum si mentinerea unei orientari optime intre roti si caroserie.

Orice problema la sistemul de suspensie trebuie verificata in amanunt iar daca se impune schimbarea uneia dintre componente , cel mai ieftin magazin online de piese de camion , autofarm.ro , va ofera intr-un timp scurt piesa dorita , in conditiile unui transport gratuit pentru valorile ce depasesc 375 ron. Si nu uitati ca orice reparative a autovehiculului se face numai la service-urile autorizate.