Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita luni, 8 decembrie 2014, de la ora 10:30, in Sala Senatului la masa rotunda „Principiul statului de drept intr-o democratie”.

Invitatul principal al evenimentului este dl. Thorsten Geissler, Director al Programului Statul de Drept pentru Sud-Estul Europei, Fundatia Konrad-Adenauer.

Invitatul este de profesie avocat si conduce sub egida Fundatiei Konrad Adenauer Programul Statul de Drept pentru Sud-Estul Europei din decembrie 2010. Are o importanta cariera politica in Germania, unde a fost Senator pentru Mediu, Securitate si Ordine Publica precum si vice-primar al orasului Lubeck si membru al Legislativului Statului Schleswig-Holstein. Expertiza sa principala este axata pe dreptul constitutional german, dreptul mediului, afaceri interne si numiri judiciare.


Evenimentul este organizat in cadrul proiectului „SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii”, POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.