Dupa ce analizand in piata oferta de spatii comerciale de inchiriat, v-ati bucurat sa gasiti suficiente pozitii cu deschideri generoase, e timpul sa puneti la lucru acest element, pentru ca printr-un decor original vitrine sa vorbeasca despre afacerea dvs din domeniul comercial mai bine decat multe alte strategii de promovare.

1. Lifestyle
Retele de socializare ne reconfirma zilnic succesul nebun al fotografiilor de lifestyle, in care spre exemplu prajiturele apar alaturi obiecte port bonheur vegheate de o vaza cu flori sau un rand de carti, orice s-ar preta pentru activitatea comerciala pentru care ati inchiriat spatiul. Folositi-va creativitatea si exploatati fara limite armonia dintre obiecte apparent relationate dar care ar vorbi oricand despre personalitatea si valorile noastre.

2. Oameni
O idee de window display devenita aprope clasica pentru spatiile comerciale in special din mall-uri, promovarea prin modele vii cu un rol static sau un spectacol de pantomina se mentine una dintre cele mai populare strategii, atragand intotdeauna atentia trecatorilor.

3.    Acvarii sau custi
Obiecte ale dorintei, obiecte prea pretioase, obiecte intangibile… Asa ar parea oferta ce se arata din acvarii si custi, cadre ce le-ar sublinia frumusetea si robustetea prin reflectare si contrastul cu diverse decoruri in spatiul dumneavoastra comercial.

4.    Casa
O dispunere familiara, in care marfurile pe care le aveti la vanzare sa fie evidentiate chiar in cadre in care ar ajunge ulterior actului de achizitie (biblioteci, dulapuri de servicii de ceai, mobilier modular) ar putea inspira atat necesitatea, dorinta, cat si valorificarea bunurilor cu care privitorul ia astfel contact cu spatiul dumneavoastra comercial de inchiriat.

5.    Povesti
De ce nu ati crea povesti, fie in aceeasi tematica, fie in dispuneri cu un fir narativ, evidentiindu-va oferta in cadre feerice? Una dintre companiile comerciale ce a inclus povestile din vitrine ca valoare vizuala si spirituala a identitatii de brand este chiar prestigioasa casa de bijuterii Tiffany’s ce a colaborat in acest sens cu artisti de renume.

6.    Tablou
O directie asemanatoare povestilor, oferta dvs poate sublinia ca intr-un colaj frumusetea unui tablou, regasindu-se de-a lungul potecilor, pe barcute, poduri sau trenuri, cat si pe crengile unui copac.

7.    Teatru de papusi
Indiferent de varsta, cu totii adoram dulcea reverie pe care ne-o aduce o poveste interpretata de papusi. Micii actori ar putea prelua de fiecare data alte roluri, ajutati fiind in interpretare de o scenografie compusa tocmai din marfurile pe care le comercializati. Cum magazinele ce schimba frecvent, chiar la intervalul unei saptamani strategiile de visual merchandising pot fi deosebit de appreciate, puteti acorda un mic ajutor papusilor in scene lor oferindu-le noi si noi decorului.

8.    Curiozitate
Care ar fi reactia dvs daca ati intalni in drum o vitrina ascunsa de nenumarate semen de intrebare, intre care sa se distinga o sageata indreptata spre intrare, fara a va fi acordat vreun indiciu legat de eventuala destinatie a spatiului? Cel mai probabil ati intra iar daca ati afla ca marfa va asteapta intotdeauna sub alte forme si utilitati, asemeni unui concept store, curiozitatea v-ar fi mentinuta. Sub acelasi principiu vor trezi interes spatiile cu vitrine opace, acoperite de cortine sau ascunse prin orice modalitate ingenioasa de a intriga trecatorii. Trebuie doar sa va lasati imaginatia sa va aduca in fata a noi valente ale ideii de enigma.

 

Asadar, posibilitatile de promovare a spatiului comercial inchiriat de dumneavoastra prin visual merchandising pot fi infinite, iar cum vitrina este intotdeauna cel mai bun vanzator, puteti initia in siguranta un proiect antreprenorial consultans o companie imobiliara de renume (de ex Regatta) in vederea inchirierii unui spatiu comercial potrivit afacerii dvs.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat