Specialistii Regatta ne spun la ce ne putem astepta studiind continutul standard al unui contract de inchiriere spatiu comercial in Bucuresti:

1. Ce presupune exploatarea unui spatiu comercial?

Inchirierea unui spatiu comercial obliga potrivit contractului la folosirea acestei locatii conform destinatiei prevazute in acest acord.
Inchirierea spatiului presupune obtinerea tuturor avizelor prevazute de lege si normele in vigoare (aviz PSI, aviz sanitar, aviz de protectia mediului, aviz ISCIR, aviz de evacuare ape uzate etc);
Asadar, spatiile incluse in locatie vor fi exploatate ca showroom, birouri, depozite, etc. Contractul de inchiriere permite fara a degrada spatiul comercial mobilarea si instalarea echipamentelor potrivite activitatii sale.
Potrivit specialistilor companiei imobiliare Regatta asigurati-va ca aveti consimtamantul proprietarului pentru eventuale intentii de cesionare a contractui de inchiriere sau de subinchiriere a spatiului comercial.

2. Poate chiriasul sa aduca eventuale modificari spatiului comercial?

Contractul de inchiriere obliga la pastrarea integritatii spatiului comercial si intretinerea sa.
O alta obligatie ce incumba din contractul de inchiriere este cea de asigurare a functionarii in deplina siguranta a instalatiilor.
Chiriasului ii este interzisa modificarea fara consimtamantul prealabil al proprietarului si evident, deteriorarea sau degradarea spatiului.
Cu toate acestea, specialistii Regatta afirma ca proprietarii sunt in general receptivi la amenajarea spatiului in conformitate cu identitatea proiectului.

3. Ce plati implica inchirierea unui spatiu comercial?

Dincolo de suportarea costului reparatiilor cauzate din culpa sa chiriasul spatiului comercial este obligat sa execute la timp si in bune conditii, pe cheltuiala sa, toate lucrarile de intretinere.
Dincolo de achitarea costurilor de mentenanta, chiriasul este obligat si la plata utilitatilor precum apa, canalizare, iluminat, incalzit, telefon, dar si alte cheltuieli aduse de folosinta partilor si instalatiilor comune ale cladirii.
Nu uitati totodata de obligatia de a asigura paza tuturor bunurilor inchiriate.

4. Incetarea contractului de inchiriere a spatiului comercial

Procesul verbal de predare receptie va actiona ca indicator al starii spatiului comercial la momentul inchirierii, acest document cuprinzand un inventar al tuturor elementelor atat cele de structura, cat si instalatiile. In acest sens, specialistii Regatta va recomanda sa anexati acestui inscris si fotografii cu anumite detalii ce presupun eventuale deteriorari, insotite de o serie de observatii.

Nu uitati de obligatia de a indeparta mobilierul si amenajarea astfel incat spatiul comercial sa nu prezinte deteriorari si sa-l predati intr-o conditie apropiata de cea regasita la data inchirierii. In acest sens se vor exclude urmele uzurii normale.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat