Noi pe piata imobiliara din Bucuresti, proprietatile din ofertele de executari silite trezesc interesul investitorilor datorita pretului atractiv al acestora. Regatta Imobiliare, prima agentie imobiliara din Bucuresti ce a avut initiativa de promovare a anunturilor ce cuprind executari silite va va ajuta in continuare sa aflati date despre proprietatile executate silit din Bucuresti.

 

Anul 2014 a reprezentat o adevarata explozie pentru piata de imobile executate silit din Bucuresti, evoluand in interesul investitorilor ale caror cereri s-au axat in special pe zona centrala sau din nordul Bucurestiului. Cu toate acestea, cumparatorii nu au exclus nici ofertele de apartamente executate silit de 2-3 camere din celelalte cartiere, cererea lor fiind impulsionata de preturile cu aproximativ 30% mai mici ca in cazul imobilelor ce fac obiectul altor tranzactii, dupa cum precizeaza specialistii echipei Regatta Imobiliare.
Un factor imbucurator il constituie scaderea reticientei investitorilor, dupa ce au remarcat oportunitatea data de posibilitatea unei achizitii sub pretul pietei.

 

PARTICIPAREA LA O LICITATIE DE IMOBILE EXECUTATE SILIT


 

Participarea la o licitatie implica depunerea la sediul biroului executorilor judecatoresti dovada platii a 10% din pretul stabilit in publicatia de vanzare, cautiune ce se va restitui pentru persoanele nedeclarate adjudecatari. Documentatia prevede o cerere de participare la licitatie, o copie a actului de identitate pentru persoanele fizice si una dupa certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului, o decizie a asociatilor si un mandat de repreentare pentru persoanele juridice. In situatia in care la licitatie se prezinta un singur ofertant, vanzarea nu se poate realiza la un pret inferior celui publicat.

 

Adjudecatarul va avea obligatia achitarii pretului integral intr-un termen de 30 de zile.

 

Aceasta modalitate de achizitie prezinta si o serie de inconveniente precum dificultatile de vizionare a imobilului executat silit si slaba popularizare a ofertelor, investitorii fiind nevoiti a se interesa in datele publicate de anumite institutii publice, birouri de executori judecatoresti sau alte surse. Acest din urma aspect a stat la baza deciziei companiei Regatta Imobiliare de a fonda un departament de executari silite, fiind singura agentie imobiliara ce a considerat acest segment.
Asadar, cu o consiliere adecvata, achizitia de imobile supuse executarii silite reprezinta o investitie ce nu trebuie ratata, in special pentru preturile deosebit de avantajoase.

 

In cazul in care aceasta procedura pare complicata, se poate apela la consultantii specializati pe aceasta zona, agentia imobiliara Regatta avand in cadrul departamentului de Executari silite oameni specializati pe acest tip de proceduri, printre care si fosti executari judecatoresti.

 

Climatul economic actual a favorizat piata de imobile executate silit, avand in vedere pretul de achizitie al unui astfel tip de imobile.

Desi tentanta, incheierea unei astfel de tranzactii necesita depasirea catorva “impedimente”:

 

PROCEDURA DE ACHIZITIONARE A IMOBILELOR EXECUTATE SILIT ESTE DESTUL DE COMPLICATA


 

 

Cumparatorii de imobile executate silit sunt afectati inca de birocratia procedurii de achizitie a unui astfel de imobil. Desi la prima vedere procedura de achizitie a unui imobil pus in executare silita ar putea parea complicata, in fapt, ea nu presupune mai mult efort decat cautarea indelungata si anevoioasa a unei proprietati in conditii normale, prin numeroase vizionari, deplasari sau intalniri cu diversi proprietari si agenti imobiliari. Mai mult, in acest caz, existenta unor oferte clare si selectarea lor de catre specialistii in domeniu, faciliteaza considerabil procedura. Odata stabilit interesul pentru o anumita proprietate, restul procesului nu mai reprezinta, practic, decat o procedura legala ce trebuie urmata in conformitate cu regulile obisnuite.

 

DIFICULTATEA DE VIZIONARE A UNUI IMOBIL EXECUTAT SILIT


 

 

Reticienta proprietarilor face ca imobilele executate silit nu pot fi foarte usor vizionate, ofertele de acest gen fiind destul de rar promovate de catre agentiile imobiliare, astfel, incheierea tranzactiei trebuind sa fie facuta fara ca imobilul sa fie vizionat in prealabil.

 

CAZURILE DE DIFICULTATE IN EVACUAREA PROPRIETARULUI EXECUTAT SILIT


 

 

Odata incheiata tranzactia si obtinut titlul de proprietate asupra imobilului, ai dreptul de a intra in posesia acestuia. Exista insa posibilitatea aparitiei unui conflict cu fostul proprietar, care poate refuza sa paraseasca locuinta. Ideal este sa ajungi la o intelegere amiabila cu acesta, chiar in schimbul unei sume de bani, pentru a evita solutionarea problemelor in instanta.

 

EXECUTARILE SILITE AU PARTE DE O PROMOVARE INCA SLABA


 

 

Adrian Lisaniuc, seful Departamentului de Executari silite al Regattei spune ca ofertele sunt cu atat mai greu de gasit, cu cat acestea sunt mai bune, acestea fiind mai greu de vizionat de catre clienti, si implicit de vandut. Clientii interesati de imobilele executate silit trebuie sa consulte site-uri specializate, precum site-ul agentiei Regatta Imobiliare, site-urile bancilor, site-ul ANAF, sau sediile birourilor executorilor judecatoresti.

 

CE TIPURI DE EXECUTARI SILITE SE POT GASI PE REGATTA.RO


 

 

Apartamente executate silit – Cele mai cautate tipuri de proprietati din anunturile de executari silite. Pretul acestui tip de apartamente poate ajunge pana la 50% din nivelul pietei imobiliare.

Case executate silit – Casele si vilele puse in executare silita sunt de asemenea cautate de investitori, sau de familii, preturile fiind de asemenea mult mai mici decat ofertele asemanatoare din piata, chiar la jumatate.

Tot pe site-ul agentiei imobiliare Regatta se pot gasi apartamente, case, spatii birouri, comerciale, industriale, terenuri si hoteluri.

 

Toate aceste obstacole merita insa trecute in cazul in care apare oportunitatea de a cumpara un imobil executat silit la un pret mult sub pretul pietei.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat