Dupa o perioada de criza, piata imobiliara de inchirieri birouri in Bucuresti cunoaste o revenire spectaculoasa determinata de o crestere a cererii pentru birouri. In 2014, piata de spatii birouri este plina de oferte ce pot fi inchiriate la jumatatea pretului din 2008.

Agentia Regatta spune ca in cei 5 ani de criza cei interesati de oferte de birouri de inchiriat in Bucuresti au fost mai degraba companiile ce doreau relocarea intr-un alt spatiu de birouri, specialistii Regatta Imobiliare vorbind despre o cerere in scadere a clientilor noi in cei 5 ani de criza.
Piata de birouri distinge drept principali clienti pentru spatii de birouri societati comerciale, birouri notariale, case de avocatura sau entitati din mediul politic sau din societatea civila.

Aceasta revigorare a segmentului de inchiriere de spatii de birouri intalneste un nivel al chiriilor chiar la jumatatea preturilor practicate in anul 2008. De altfel, inclusiv companiile ce au statutul de chiriasi ai spatiilor de birouri se bucura in prezent de posibilitatea renegocierii sumelor la un nivel apropiat de cel al pietei. Propietarii spatiilor de birouri ofera oportunitatea reconsiderarii chiriei, a suprafetei destinate si a introducerii de noi facilitati, regasite la nivelul amenajarii sau dotarii cu utilitati actualizate. Astfel, clientii business isi pot mentine sediile sau punctele operative ce adesea intregesc statutul brand-ului propriu, beneficiind de chirii chiar de doua ori mai mici pentru spatii de birouri.

Potrivit agentiei imobiliare Regatta din Bucuresti atentia concentrata asupra unor zone ca Primaverii, ce continue sa domine piata inclusiv in 2014, Aviatorilor si Barbu Vacarescu evidentiaza o tendinta a companiilor si a altor entitati juridice de a se indrepta spre spatii de inchiriere in cadrul vilelor, optiune ce prezinta avantajele incontestabil al reflectarii a valorilor de brand si a discretiei in special in intrevederile cu potentiali parteneri.

In concluzie, revigorarea segmentului de inchiriere de spatii de birouri reprezinta o reala oportunitate de a reflecta identitatea unui brand creat prin companie prn intermediul imaginii sediului.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat