Apa este, la fel ca aerul, un element indispensabil vietii, iar efectele sale asupra sanatatii sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, pe cand era consumata direct de la izvor. In zilele noastre, acest lucru nu mai este posibil, insa nenumarate companii exploateaza aceasta resursa naturala si o aduc pe piata de consum.

Romania are unele dintre cele mai pure ape, de aceea nu este de mirare ca firmele producatoare de apa imbuteliata sunt printre cele mai recunoscute pe plan european si mondial. Exemple de astfel de izvoare deja cunoscute sunt cele de la Vatra Dornei, Borsec, Biborteni, Lipova sau Zizin, insa recentele cercetari au identificat noi surse localizate in Cheile Zanoaga, considerate cele mai pure de pe planeta. (sursa: http://www.fara-secrete.ro)

Tehnologia prin care apa captata ajunge in forma in care o gasim in magazin a cunoscut o evolutie continua. In prezent, o serie de procese complexe formeaza activitatea unei firme de imbuteliere a apei: transportul prin conducte lungi de cativa kilometri, filtrarea, stocarea in medii sterile, supunerea la analize, realizarea, umplerea, sigilarea si etichetarea PET-urilor sunt activitatile majore.

Consumul de apa este indispensabil vietii, nu numai prin prisma faptului ca satisface o nevoie primara, dar si pentru ca aduce numeroase beneficii odata cu un consum regulat si echilibrat. Mineralizarea corpului, hidratarea pielii, reducerea tensiunii arteriale sau atenuarea durerilor sunt doar cateva dintre efectele dovedite ale acesteia.

Insa cel mai simplu motiv pentru care ar trebui sa beti apa regulat este faptul ca sunteti alcatuit in proportie de 70% din acest element.