Argintul este, probabil, al doilea cel mai popular metal pretios dupa aur. Astfel, este unul dintre cele mai populare metale atunci cand vine vorba de bijuterii si decoratiuni, dar care si poate exprima un anumit statut social.

Cu toate acestea, mai sunt multe lucruri de descoperit despre argint.

Iata 6 curiozitati despre argint

  1. In Primul Razboi Mondial, argintul a avut aplicatii medicale. Mai exact, a fost folosit pentru a preveni infectiile cauzate de conditiile insalubre in care soldatii aflati pe front isi petreceau timpul.
  2. Argintul a fost singurul dezinfectant cunoscut pana la descoperirea penicilinei, ceea ce facea ca diferenta de valoare dintre aur si argint sa fie mult mai mica. Astazi, un kilogram de aur valoreaza cat aproape 75 de kilograme de argint, in timp ce, pe vremea aceea, un kilogram de aur reprezenta aproape 7 kilogram de argint.
  3. Pentru a confectiona proteze, bijuterii, tacamuri sau monede, argintul se foloseste sub forma de aliaj impreuna cu alte metale.
  4. In Europa din perioada medievala, precum si in Egiptul Antic, argintul era mai valoros decat aurul.
  5. Argintul pur nu poate fi folosit pentru producerea bijuteriilor, deoarece este prea moale. Acesta este motivul pentru care acesta trebuie sa intre intr-un aliaj cu alte metale. De cele mai multe ori, se foloseste in aliaj cu cuprul, acesta reusind sa creasca durabilitatea si rezistenta.
  6. Argintul poate ameliora senzatia de sete. Astfel, atunci cand nu este o sursa de apa accesibila, o persoana poate tine in gura un obiect de argint.