Adidasii originali reprezinta o precoupare frecventa a celor care-si cumpara incaltamintea de la comercianti neavizati sau online. Atunci cand nu sunt cumparati direct de la reprezentantele brandurilor de care apartin, exista riscul sa te alegi cu o pereche de adidasi fake, daca nu esti foarte atent. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le urmaresti pentru a-ti da seama daca perechea pe care urmeaza sa o cumperi este originala sau falsa!

Fiecare brand de adidasi are propriile insemne si semnalmente prin care-si autentifica produsele.  Acest lucru face destul de dificila evidentierea unor criterii generale pe baza carora se pot  alege adidasii originali. Totusi, exista cateva lucruri simple care iti pot alunga teama ca ai putea cumpara articole fake:

Pretul

Motivul pentru care optezi sa cumperi online sau de la persoane care fac contrabanda cu astfel de articole este, fara indoiala, pretul mult mai mic fata de magazin. Cu toate acestea, este important sa analizezi cu atentie raportul de preturi. Daca adidasii pe care urmeaza sa ii cumperi au un pret foarte mic fata de cat costa in magazine, ar trebui sa iti dea de gandit. Pretul unor adidasi originali nu ar trebui sa fie cu mult prea diferit de cei original, poate doar cu cateva zeci de lei in minus, insa in niciun caz cu 50-70% mai ieftini.

Etichete

Urmareste etichetele adidasilor pe care urmeaza sa ii cumperi. Cel mai simplu mod in care iti poti da seamana daca adidasii sunt originali sau nu este sa compari o pereche din magazin cu una pe care urmeaza sa o cumperi si sa sesizezi apoi diferentele – unde sunt atasate etichetele, ce scrie pe ele, in ce tara scrie ca sunt fabricati etc.

Cutiile

Cutia poate face diferenta intre adidasii (pantofii sport) originali si cei falsi. Daca cel care ti-i vinde nu iti ofera cutie, pe motivul ca a aruncat-o sau ca nu o mai are, ceva nu este in regula. Chiar si daca iti da cutie, este foarte important ca aceasta sa aiba insemnele brandului respectiv pe ea, precum si alte detalii legate de avize europene, sigla, model etc.

Adidasii

De cele mai multe ori, exista riscul ca si modelul de adidasi sa nu fie acelasi cu cel din magazin, desi pare foarte similar. Pot aparea diferente subtile de culoare, design, material etc.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.