Sa folosesti prize si intrerupatoare de calitate este cea mai simpla, rapida si sigura masura pe care o poti lua atunci cand ai decis sa faci o renovare. Cu atat mai mult, din start, pentru o constructie noua vei cauta sa alegi numarul necesar de prize si intrerupatoare in functie de utilizarea estimata in noua constructie, rezidentiala sau comerciala.

Desi la prima vedere cand se discuta despre prize si intrerupatoare acestea nu sunt catalogate ca fiind atat de importante in tot ceea ce inseamna o instalatie electrica, accentul fiind in general pus pe partea de tablou electric, in special pe sigurantele automate, primele merita cu siguranta mai multa atentie. In mod cert si panoul cu sigurante este important, insa aparatajul electric cu care se intra in contact zilnic si la care sunt conectate atat partea de iluminat cat si alimentarea diferitelor electrocasnice sau dipozitive de producere a caldurii ori a aerului conditionat, este reprezentat de prize si intrerupatoare.

Faptul ca acestea reprezinta o punte de legatura intre cablurile electrice si consumatorii in sine inseamna ca nivelul de protectie pentru utilizator si calitatea componentelor trebuie sa fie foarte bune. Alegand o gama de prize si intrerupatoare de calitate conferiti intregii instalatii un suport excelent pentru utilizare indelungata si fara evenimente.

Orice tip de conectare improprie, fie si in legatura cu folosirea unui singur bec, poate deveni in timp sursa unui eveniment electric pe care nu vi-l doriti. Cu atat mai mult acest lucru se poate produce atunci cand aveti in utilizare prize si intrerupatoare imbatranite sau cu o calitate precara si conectati consumatori mari ce pot suprasolicita instalatia. Prin conectare improprie la bornele unor prize si intrerupatoare efectul de supraincalzire sau chiar scurt-circuit se poate propaga pe toata lungimea circuitului in cauza.

Noua gama de prize si intrerupatoare ofera beneficii consistente pe mai multe planuri. In primul rand partea electrica si de fixare este conceputa sa primeasca foarte bine conductorii electrici si sa-i mentina la un nivel de conectare ferma in borne. Nivelul de protectie pentru utilizator este foarte bun, existand sisteme speciale care nu permit patrunderea accidentala in interiorul acestor prize si intrerupatoare. Nici partea estetica nu a fost uitata de producatori, ei alocand interes pentru designul acestei game de prize si intrerupatoare care se va asocia perfect cu mai toate tipurile de amenajari interioare rezidentiale sau comerciale.