Din comparația de mai sus facuta la nivel de produs, sistemele de inregistrare  NVR au intradevar toate caracteristicile necesare sa inlocuiasca complet DVR-ul. Momentan la nivelul pietei putem vedea cum sisteme de supraveghere NVR au inlocuit in totalitate tendinta de DVR, motivul consta in urmatoarele trei aspecte:

Reteaua de baza(LAN) devine tot mai populara in ziua de astazi. Fie ca este supraveghere video pe cablu sau wireless prin retea locala LAN, fie ca este un sistem de interfon pe cablu de retea, aceasta este considerata infrastructura casei moderne. Casele noi construite vor fi cablate si cu cablu de retea pe langa cablurile de curent pentru a se face tranzitia unei case inteligente.

Cererea de supraveghere video pe piata, oamenii spera ca isi pot monitoriza casa prin sisteme de supraveghere IP si ca in viitor tehnologia retelei wireless va ajuta aceste sisteme de supraveghere sa transmita semnal video mult mai eficient pentru a satisface nevoile tuturor utilizatorilor.

In ultimiii ani sistemele cu camere de supraveghere IP s-au dezvoltat foarte rapid fata de omologii sai camerele de supraveghere analog. Producatorii de camere de supraveghere IP au observat ca camerele de supraveghere analog High-End si camere de supraveghere IP front-end sunt viitorul. Aceste tendinte de sisteme de supraveghere video de calitate s-au format datorita pretului scazut din piata de sisteme de supraveghere video. Cand au aparut camerele de supraveghere IP se vindeau cu mii de euro, acum poti cumpara una cu mai putin de 100 de euro. Singurul dezavantaj este ca oamenii care au avut supraveghere video analog nu au fost pregatiti sa schimbe cablajul pentru sisteme de supraveghere IP.

Deși sisteme de supraveghere bazate pe NVR au avantajul de a înlocui sistemele DVR, Inregistratoarele digitale  DVR sunt produse mature pe piata si sunt recunoscute usor de catre cumparator. Daca se doreste inlocuirea DVR-ului cu NVR trebuie sa imbunatateasca produsele, pe langa sa isi promoveze produsul pe canale diferite si sa creasca notorietatea numelui inregistratoarelor de retea. Pozitionarea corecta pe piata precum si reactia rapida a pietei la schimbarile din sisteme de supraveghere sunt conditii indispensabile ca sistemele NVR sa acapareze piata sistemelor DVR.