Scoala de vara formata din medicii de boli infectioase, aceasta organizandu-se in fiecare vara, in luna iunie la Iasi, au initiat un proiect care implica asocierea cu medicii veterinari si are la baza tema: „Transmiterea bolilor de la animale la om”. Prin intermediul acestui proiect s-au reunit 200 de medici specialisti in boli infectioase si 60 de medici veterinari tineri, care au dezbatut in amanunt acest subiect si s-au hotarat sa organizeze echipe mixte care vor efectua cercetari atat asupra bolilor infectioase de la oameni cat si asupra celor de la animale, pentru a putea face anumite conexiuni.

Boala Lyme, boala de interes a medicilor

Cea mai importanta boala asupra careia doctorii isi vor concentra atentia in prima parte a proiectului este boala Lyme, din cauza ca in ultimul timp tot mai multi oameni au contactat aceasta boala. Din pacate boala Lyme este din in ce mai la oameni, aceasta fiind transmisa de capuse, de aceasta parte a proiectului ocupandu-se patru echipe mixte alcatuite atat din doctori de boli infectioase cat si din doctori veterinari.  Zonele vizate in selectionarea medicilor au fost Bucurest si Iasi, deoarece in aceste zone rata celor infectati cu Lyme, hepatita E, virusul West Nile si a celor care consuma carne de animale tratate cu antibiotice este mult mai mare decat in alte parti ale tarii. Rolul acestui proiect este ca in urma cercetarilor amanuntite efectuate asupra cauzelor enumerate mai sus , doctorii sa vina cu solutii de a tratata aceste boli destul de periculoase pentru sanatatea oamenilor si care pot afecta foarte mult sistemul imunitar.

Zonele vizate pentru studiul asupra bolilor infectioase

Medicii romani din Iasi au inceput proiectul printr-o analiza statistica pentru a afla in ce zone boala Lyme este cea mai extinsa. In urma acestui studiu s-a constat ca cele mai afectate zone sunt Europa, Romania aflandu-se si ea in locurile fruntase. Acestia sustin ca in aceasta perioada are loc o migratie a capuselor la noi in tara, capusele avand capacitatea de a inainta cu o viteza de 50 km pe an catre zonelemai nordice, zone care pana acum nu au fost inca afectate. Se pare ca zonele preferate ale capuselor erau pana acum Sibiu, Satu Mare, Suceava, Botosani, Salaj, insa din cauza schimbarilor climatice, capusele au inceput sa migreze ajungand in Mures, numarul cazurilor de oameni infectati cu Lyme scazand in Sibiu.

De Emil

Pasionat de promovare online, optimizare si crestere nivel afaceri.