Termenul „bio” are multe intrebuintari in zilele noastre, astfel ca poate fi folosit si in asocierea de „biodegradabil”. Un preparat prietenos cu natura si care are eticheta de bio trebuie sa fie absorbit in totalitate de organism, indiferent ca vorbim de creme, sapunuri sau orice alt produs cosmetic existent. Este o totala contraindicatie acumularea de reziduuri in organism sau de compusi pe care corpul nostru nu ii poate prelucra, prin urmare orice produs trebuie sa indeplineasca aceste criterii inainte de a fi catalogat. De asemenea, daca este aruncat la gunoi sau intra in contact cu mediul inconjurator acesta trebuie sa fie biodegradabil.
Nu putine sunt situatiile in care, inainte de a scoate un produs nou pe piata, marile companii apeleaza la testele pe animale. Acest proces este total contraindicat si nu respecta deloc ideologia de bio care presupune respectarea naturii in totalitate si a individului ca om sanatos. Poluarea prin fabricatie si existenta unor animale vii care sa reflecte eventualele reactii adverse sunt interzise.
Orice preparat de acest tip trebuie sa contina cel putin 96% ingrediente naturale, deoarece in cazul anumitor cosmetice este aproape imposibil sa le faci in totalitate din compusi naturali, biologici. Chiar si in aceasta situatie cele 4% procente trebuie sa fie constituite din agenti care nu fac rau organismului sub nici o forma si care nu se acumuleaza fiind practic imposibil de eliminat pe cai naturale. Respectarea acestor criterii este foarte importanta atunci cand alegi un produs, iar daca nu esti sigur ca producatorul le-a respectat atunci trebuie sa te informezi mai bine.
O poti face cu ajutorul internetului, locul unde numerosi cumparatori isi vor lasa o parere in legatura cu marfa pe care au achizitionat-o si rezultatele pe care le-au obtinut in urma folosirii. Parerea unui client este mai importanta decat orice publicitate subiectiva, asadar ia in considerare acest aspect.