Anul 1988 a fost anul in care a fost indentificat pentru prima data virusul hepatitei C, fiind clasificat ca facand parte din familia Flaviviridae, cu dimensiuni situate intre 55 si 65 nm. Virusul hepatitei C circula in sange in mod liber, avand o mare contagiozitate, la exterior fiind protejat de proteine E1 si E2 asigurand lipirea lui pe celula hepatica.

Sursele de infectii sunt reprezentate de oamenii deja bolnavi, transmiterea virusului facandu-se prin sange, atunci cand se efectueaza transfuzii cu instrumente nesterilizate sau, de exemplu, cand se fac interventii stomatologice. Virusul hepatitei C se mai poate transmite si pe cale sexuala sau, in cazul femeilor insarcinate, virusul poate fi transmis de la mama catre fat.

Este de retinut faptul ca dependentii de droguri prezinta o frecventa crescuta a aparitiei virusului hepatitei C, acest lucru aparand din cauza folosirii multiple de catre mai multi dependenti de droguri a seringilor folosite la injectare.

Virusul hepatitei C conduce la aparitia unor boli foarte grave, cele mai intalnite fiind cele cardiovasculare si digestive. Manifestarile bolii sunt in general astenia fizica, scaderea in greutate, aparitia icterului si scaderea apetitului.
Diagnosticarea virusului se poate face numai in laboratoare specializate, iar tratamentul consta intr-o dieta adecvata, asociat cu interferon si ribavirina, cu precizarea ca tratamentul se face numai sub stricta supraveghere a medicilor specialisti. Trebuie mentionat ca de multe ori boala este descoperita intamplator, ca urmare a unor analize de rutina.

Exista si tratamente alternative pentru virusul hepatitei C, care confera posibilitatea organismului de a beneficia de o larga gama de nutrienti vitali pentru a lupta impotriva virusului. Tratamentele recomandate au ca scop principal intarirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului si detoxifierea organismului printr-un aport de saruri si vitamine naturale. Tratamentele alternative ajuta la cresterea rezistentei organismului, si cresc eficienta tratamentelor clasice medicamentoase.

Consultati Ghidul De Sanatate pentru mai multe informatii despre tratamentele indicate in cazul hepatitei C, dar si pentru mai multe informatii si noutati din domeniul medical, sfaturi pentru o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos.