Hemoroizii sunt dilatatii varicoase a venelor situate in peretele anusului si rectului. Aceste vene au rol protector, si ajuta la inchiderea perfecta a rectului.

Hemoroizii externi pot aparea atunci cand exista o presiune crescuta in venele hemoroidale externe. Cand aceste vene devin umflate, o persoana poate dezvolta simptome, cum ar fi pruritul anal, sangerare si durere. Hemoroizii externi se dezvolta in jurul anusului, iar de cele mai multe ori sunt mai durerosi decat hemoroizii interni, deoarece pielea din jurul lor este foarte sensibila. Uneori apar fisuri anale si sangerare usoara.

Hemoroizii sunt cauzati datorita presiunii mari asupra venelor din zona rectala. Aceasta presiune este, in general, cauzata de afectiuni sau boli. Principala cauza a aparitiei hemoroizilor este constipatia, dupa care este sarcina si predispozitia genetica a venelor slabe. Deficienta de vitamina B6, dezechilibru alcalin, statul in aceeasi pozitie pentru o perioada lunga de timp poate contribui, de asemenea la aparitia acestei afectiuni.

Hemoroizii se pot inflama, pot provoca mancarime, sangerari usoare sau dureri. Daca nu sunt tratati in mod corespunzator o afectiune hemoroidala  tinde doar sa se inrautateasca de-a lungul anilor, de aceea, este recomandat tratamentul precoce.

Tratament hemoroizi

Exista diferite optini de tratament hemoroizi disponibile pe piata, cu toate acestea, nu toate se dovedesc a fi eficiente si de durata. Aceste optini de tratament pot include:

Diferite creme ce ajuta la reducerea durerii, mancarimii si umflarii.

Injectarea de medicament ce este iritant pentru interior- provoaca micsorarea hemoroizilor.

Plasarea unei benzi de cauciuc in jurul bazei fiecarui hemoroid, aceasta metoda poate duce la disparitia totala a hemoroizilor.

Chirurgie sau tratament cu laser pentru eliminare hemoroizi.

Tratamentul naturist pentru hemoroizi de multe ori isi face efectul imediat si are rezultate de lunga durata.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este important ca o persoana care sufera de afectiuni hemoroidale sa sa aleaga tratamentul care i se potriveste cel mai bine.

Pe langa tratamentul pe care il urmati, stilul de viata ocupa un rol foarte important. Asadar, este recomandat sa aveti o dieta bogata in fibre care sa includa fructe, legume, cereale integrale. Dieta bogata in fibre accelereaza miscarea tractului intestinal, poate preveni constipatia si astfel scade posibilitatea aparitiei hemoroizilor.

Sfaturi utile

Bea multe lichide, cel putin opt pahare pe zi.

Evitati alimentele rafinate, cum ar fi orez alb, paine alba, produse de patiserie, placinte.

Alcoolul ar trebui, de asemenea, evitat deoarece poate contribui la constipatie.

Evitati alimentele acide, cum ar fi zahar, proteine de origine animala, produse lactate, precum si bauturile acidulate.