Alegerea unui nume pentru bebelus reprezinta mereu un moment delicat. Daca majoritatea parintilor sunt prundenti si au grija sa faca unele alegeri mai claisce dar prudente, altii fac in schimb unele alegeri mai indraznete… sau complet neobisnuite. Iata cateva exemple de asa nu.

Vagina, Clitorine sau Masturbin. Numele cu o conotatie sexuala promit clipe dificile in liceu. Cel mai bine ar fi deci sa te gandesti de doua ori inainte de a pune acest nume unui copil
Celio, Clio, Fanta sau Coca. Ai un suflet comercial si iubesti reclamele? Ah, nu? Atunci?
Chanel, Armani, Dior. Daca iti doresti sa ai un copil care sa fie personalitatea cea mai fashion si cea mai trendy din curtea scolii, ai de ales intre nume de personalitati. De aici pana la o mare prezentare de moda, nu mai e decat un singur pas…
Demon si Lucifer. Sa speram ca viata ta nu va fi una de infern.
Alte nume neobisnuite pentru fete: Térébentine, Nicodeme, Mardoche, Feeling, O-D-I-L, Akassia, Shakira Violetta, Djohanna, Brésil, Chléophée, Green, Kiwi, Nyx, Pippin, Sida, Tulip, Xaviera, Zabrina
Alte nume neobisnuite pentru baieti: Ajax, Anibal, Apollo, Baobao, Cadence, Cheese, Hurricane, Kashmere, Legend, Panda, Rocket, Tintin, Zion, Emeraude, Superman, Papa, Amour, Charlot, Playboy, Don Béni, Chandler, Expert, Christ-Joris, Bernard Junior.

Parintii sunt deci cei mai originali atunci cand vone vorba despre a da un nume mai mmult decat original pentru copiii lor. Aici mai intra si unele nume precum Bula, Alfa sau Hashtag,

Mai avem de-a face cu unele nume inspirate din insule sau din manga. Iata cateva dintre ele:
– prenumele care ne fac sa caaltorim pana la malul marii. Iata cateva exemple- Alizee, Marina, Corail, Perla, Sirena, Odiseea, Calypso.
– numele care ne duc cu gandul la insule – Aina, Kewan, Mareva, Thelor, Lusia, Sloan sau Matea.
– numeroase nume ne duc si cu gandul la cele mai delicioase fructe – Amandine, Cherry, Mirabela, Pommme, Prune sau Clementina.
– neobisnuite sunt si numele din doar trei litere care sunt extrem de populare datorita faptului ca sunt foarte usor de pronuntat. Aici intra Léa, Noé, Léo, Noa, Eva, Ana, Téo, Mia, Eve, Ava, Ada, Zoé, Maé, Kim, Lou…
– uneori unii parinti dau copiilor lor un nume plin de semnificatie. Aici intra Prudence, Serena sau Serenite, Felicite, Bienvenue.
– unele nume care evoca personaje sau personalitati celebre sunt si ele inca foarte celebre. Putem amiti aici Merlin, Arthur, Adolf, Johnny, Theresa, Daisy, Jordy, Jennyfer… unele sunt insa destul de usor de asumat.
– daca unii cand aud numele de Sacha se duc imediat cu gandul la Sacha Distel, un canteret, altii se duc imediat cu gandul si la Pokemon. Si din ce in ce mai multe nume inspirate din manga sunt alese de catre niua generatie. Aici putem aminti Linoa (Final Fantasy 8), Kyo (Fruits Baskets), Conan (Detective Conan), Anna (Shaman King) sau Roy (FMA).
– numele de orase sau de tari sunt si ele alese, mai ales de catre celebritati. Aici intra Inida, Paris, Kenya, Memphis, Egypt sau Alabama.

Descoperiti etimologia si semnificatia numelui dumneavoastra vizitand site-ul semnificatia-numelui.net