Suedia este o destinatie care reuseste sa satisfaca pe toti turistii, deoarece poate sa se mandreasca cu nenumarate atractii si destinatii turistice, mai mult decat interesante si potrivite pentru toate cerintele si preferintele. Ca sa aveti o calatorie reusita, este important sa calatoriti in perioada potrivita.

Despre climatul din Suedia

Despre clima din Suedia trebuie stiuta ca este variata in fiecare regiune a tarii. In zonele nordice temperaturile sunt mai mici, climatul fiind continental. In partea sudica a tarii, insa temperaturile sunt mai ridicate, multumita influentelor marine. Din cauza acestor influente insa precipitatiile sunt dese. Desigur, la altitudini inalte clima este sub-arctica, de unde nu lipseste nici zapada. Pentru informatii suplimentare despre clima Suediei sau pentru a afla informatii generale despre tara, nu trebuie decat sa accesati siteul www.suedia.net, unde va asteapta articole folositoare.

Perioada ideala pentru vizitarea Suediei

Indiferent de anotimpul in care o sa calatoriti in Suedia, tara cu siguranta o sa va surprinda in mod placut, deoarece se mandreste cu peisaje pitoresti si cu orase frumoase. Tara poate sa fie vizitata pe toata perioada anului, insa timpul perfect pentru calatorie trebuie sa fie aleasa in functie de ceea ce doriti sa faceti in Suedia. Daca doriti sa va bucurati de soare si de vreme buna, ideal este sa profitati de perioada cu cele mai mari temperaturi, adica mai si iunie. Primavara si toamna este perfecta pentru turistii care nu vor sa calatoreasca in plin sezon si sa economiseasca. Daca vreti sa practicati sporturi de iarna, trebuie sa calatoriti dupa noiembrie. Cand calatoriti, nu ratati urmatoarele atractii:

  • Palatul Drottningholm
  • Catedrala Uppsala
  • Cetatea din Carlsten