Cu siguranta, unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi in tara noastra este capitala, Bucurestiul fiind cel mai mare oras al tarii si cel mai mare centru comercial si industrial de la noi. Iar pentru a avea suficient timp pentru a vizita tot ceea ce‚ micul Paris ofera, este recomandat sa cauti cazare la un hotel centru vechi, aproape de toate atractiile si locurile ce merita vazute. Una dintre cele mai interesante zone din capitala este centrul istoric, de aceea, cazarea in aceasta zona este cea mai buna alegere pe care o poti face. 

Centrul istoric al Bucurestiului 

Centrul vechi este locul considerat de toata lumea centrul distractiei din capitala, insa nu este doar atat. Aici este inca pastrata istoria de alta data si numeroase restaurante, cafenele sau baruri isi asteapta zi si noapte clientii pentru a petrece momente de neuitat. 

In zilele noastre, strada Lipscani este adiacenta centrului vechi si se intinde intre Piata Unirii si Piata Universitatii si pastreaza inca intacte o mare parte dintre cladirile in stil neoclasic si neobaroc construite in secolul XIX. Strada Lipscani este cunoscuta si pentru Statuia Lupoaicei, copie a unui momument celebru‚ Lupa Capitolina, adusa in dar Romaniei in anul 1906.  

Iar atunci cand vei cauta cazare la un hotel Bucuresti, cu adevarat aceasta strada trebuie sa fie pe lista ta de obiective de vizitat, caci o plimbare aici te va transpune in diferite perioade, de la intemeierea orasului , la acea perioada numita ‚belle epoque’, pana la perioada comunista, iar mai apoi in prezent. Se poate spune clar despre Centrul vechi ca este locul de unde a inceput dezvoltarea capitalei cu aproximativ 500 de ani in urma si este locul cu cea mai mare incarcatura istorica si culturala de aici. 

hotel centru vechi

Ce poate fi vizitat in Centrul vechi din Bucuresti? 

Centrul vechi este zona cea mai renumita a capitalei, iar obiectivele turistice de aici  sunt cu siguranta foarte multe si vei avea nevoie de mai multe nopti de cazare la un hotel Bucuresti pentru a le parcurge pe toate. Piata Universitatii este locul unde romanii au decis sa scape de regimul comunist si se afla aproape centrul capitalei, de kilometrul 0. 

O alta locatie pe care nu trebuie sa o ratezi este Palatul Sutu, construit in 1835, considerat centrul vietii mondene in acea perioada. In zilele noastre, Palatul s-a transformat in Muzeul Municipiului Bucuresti, care poate fi vizitat cinci zile pe saptamana. Aici sunt pastrate numeroase obiecte si colectii diverse, fotografii, documente si harti. 

Intre Lipscani si Calea Victoriei poate fi vizitat pasajul Macca-Villacrosse, ce poarta inca accente interbelice. Acesta a fost finalizat in 1891 si face trecerea spre centrul vechi. Turistii pot avea parte de cea mai buna cafea turceasca si pot fuma narghilea. 

Zona este renumita si pentru numeroasele biserici, cea mai frumoasa fiind biserica Sfantul Anton, a carei constructie a inceput in 1558, insa mai pot fi vizitate si biserica Puscariei, biserica Sfantul Gheorghe sau biserica Coltei. De asemenea, nu trebuie sa ratezi o vizita la Cafeneaua Veche, ce dateaza din anul 1781 si functioneaza inca si in zilele noastre. Si cu siguranta nu vrei sa ratezi ocazia de a servi o cafea in cafeneaua din Centrul vechi unde numeroase personalitati s-au intalnit de-a lungul timpului. 

Pentru a avea la indemana toate aceste locatii de vizitat, te invitam sa cauti o cazare la un hotel centru vechi!