Kusadasi cea mai cunoscuta statiune cu deschidere la Mareea Egee, este una dintre cele mai frumoase statiuni ale Turciei.

Statiunea Kusadasi este preferata multor turisti din toate colturile lumii, care vin aici pentru asi petrece sejurul de odihna si relaxare in orice anotimp, avand 300 de zile insorite pe an.

Hotelurile all inclusiv ofera posibilitatea celor care le calca pragul sa plateasca destul de putin pe sejur, la fel si pentru transportul în comun, sau pentru vizitarea celor mai importante obiective turistice din oras.

Kusadasi este un paradis pentru cumparatori, fiind bine dotat cu piete şi magazine, centre comerciale, Marele Bazar. Poti cumpara orice, de la condimente la haine, de la ceramica, la geci de piele. Magazinele nu au stabilit un program, raman deschise de dimineata devreme pana noaptea tarziu, în functie de preferintele turistilor

Odata ajunsi in statiunea Kusadasi ar fi pacat sa nu vizitati cele mai cunoscute obiective turistice:

– zidurile fortificate ale orasului

– Kaleiçi Camii – o superba moschee construieta in anul 1618

– Guvercin Adasi sau Insula Porumbeilor – este o peninsula aflata la capatul golfului, care are un castel, laje private si cafenele, pesteri si peisaje de vis.

– Kirazli Village – un sat traditional turcesc care iti va incanta simturile

– Pygale – refugiul lui Agamemnon

– cateva parcuri avcatice cu piscine cu valuri, tobogane si alte atractii pentru copii si adulti

– Plaja Doamnelor – o plaja superba, pe care cu siguranta iti va face placere sa te relaxezi!

– Kadikalesi – un castel cu o arhitectura combinata – bizantina si venetiana.

NU RATATI:

  1. la 30 km de Kusadasi in provincia Aydin se afla renumitul oras antic Efes unul dintre cele mai frumoase orase vechi ale lumii. Aici a fost centrul de pelerinaj pentru Zeita Artemis si pentru Fecioara Maria.
  2. la 9 km departare de orasul Efes se afla Casa Fecioarei Maria unde se spune ca si-ar fi petrecut ultimii ani din viata
  3. una din minunile naturale ale turciei Pamukkale sau sub o alta denumire Castelul de Bumbac

 

La agenţia de turism Bali Tour  tel. 0314323730 / 0726132555, găseşti oferte pentru statiunile Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Antalya, Belek, Lara, Side, Kundu, Alanya – 7 nopţi cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. La cerere se poate opta si pentru transport cu autocarul sau avionul sejururi de 5, 6, 7, 10, 12, 14 zile