Momentul în care îţi dai seama că ai nevoie de o maşină închiriată poate fi acelaşi cu cel în care începi să îţi pui întrebări în privinţa bugetului alocat acestei acţiuni. În prezent, în România sunt peste 30 de firme de închiriere de automobile, locale sau naţionale, unele dintre ele chiar şi cu servicii non-stop. Fiecare dintre acestea promite o ofertă unică, ce poate face parte, pe alocuri, din categoria preţurilor.

Totuşi, ca şi la ofertele din alte domenii, acestea pot avea vicii ascunse, care să te facă să crezi că ai dat peste o companie ce lucrează pe bază de reduceri. La faţa locului, poţi fi nevoit să plăteşti o sumă mai mare decât cea estimată.

Ce include preţul închirierii unei maşini

Companiile de rent a car se întrec în preţuri din ce în ce mai mici. Însă, nu întotdeauna acestea reflectă realitatea. Ca şi în cazul biletelor de avion, poţi observa că oferta furnizorului este urmată de o steluţă care, în nota explicativă, arată că acel preţ nu include TVA-ul, asigurarea în caz de accident sau suprataxa pentru neumplerea rezervorului. Din această cauză, preţul final poate fi, uneori, cu peste 100% mai mare decât cel declarat pe site.

O astfel de problemă se poate rezolva simplu, atunci când găseşti o companie transparentă, din a cărei ofertă reiese că nu vei avea de a face cu preţuri ascunse sau taxe în plus. Astfel, vei ajunge la concluzia că cele mai mici preturi la inchirieri de masini sunt, în final, cele corecte.

Care sunt cerinţele automobilului

Pentru a evita orice fel de problemă tehnică, este necesar să citeşti termenii şi condiţiile livrării. Odată ce îţi cunoşti îndatoririle faţă de furnizorul de automobile, vei avea grijă ca utilizarea acestuia să nu implice nici un cost suplimentar.

Preţul unui automobil închiriat poate fi controlat uşor, dacă te documentezi legat de modelul ales. Astfel, vei putea să estimezi care va fi consumul de combustibil al maşinii. Dacă acest aspect nu este o problemă pentru tine, atunci poţi urmări ofertele temporare sau de weekend ale companiilor şi, astfel, vei beneficia de un preţ special la închiriere.

Pentru clienţii care au nevoie de maşini pe termen lung există, de asemenea, contracte speciale cu oferte adaptate. Acestea pot avea fie oferte personalizate, fie rate fixe şi asistenţă.

Cel mai mic preţ la închierierile de maşini este cel documentat. Ofertele personalizate şi cele transparente sunt, întotdeauna, o opţiune mai bună decât un preţ foarte mic, dar care nu îţi oferă informaţii despre serviciile incluse.