Domeniul auto este in continua dinamica: apar reglementari si legi noi, companiile lanseaza noi modele des, drumurile intra in reparatii, dealerii de masini vin cu numeroase oferte, apar noi evenimente in domeniu, iar popularitatea motorsporturilor creste. Este in consecinta dificil sa fii la curent cu toate aceste schimbari in timp util si sa profiti de aceste informatii.

Un subiect pe buzele tuturor este timbrul de mediu si aflarea acestuia pentru modelul de masina dorit. Site-urile de specialitate ofera posibilitatea de a accesa un calculator de timbru de mediu, usurand foarte mult munca de cautare si informare a utilizatorilor.

O alta facilitate importanta pe care o ofera un astfel de site este prezentarea ultimelor noutati, sub forma unor pagini dedicate stirilor auto. Utilizatorii pot afla care este starea drumurilor inchise sau afectate, cum a evoluat piata auto in ultimul an, ce miscari pregatesc marile companii producatoare de autoturisme sau ce taxe vor mai fi introduse.

Directorul cu dealeri auto este de asemenea foarte important si apreciat de utilizatori, deoarece scuteste din timpul care ar fi petrecut cautand pe numeroase alte site-uri, si aduna toate informatiile necesare in acelasi loc.

Insa nu in ultimul rand, poate cel mai imprtant aspect referitor la un site auto este daca ofera date despre o gama variata de masini, astfel incat sa acopere preferintele tuturor. Pana la urma, cei care acceseaza un site auto din Romania sunt in mare parte cei care isi doresc sa achizitioneze o masina si care sunt in cautarea unor informatii ajutatoare.