MOTOCICLETELE SUNT UIMINOARE.

Arata incredibil si, in functie de ceea ce alegeti, pot avea o putere uimitoare, pot avea o calitate a constructiei pe care sa saliveze si pot afisa ecrane colorate TFT pe care probabil le-ati putea folosi pentru a lansa un satelit.

Deci, de ce atunci cand sapati sub scaun, descoperiti ca „trusa de scule” a motocicletei  tale este o husa de vinil proasta care contine o cheie tubulara, o surubelnita si doua chei deschise in care nu ai avea incredere?

Cu foarte putine exceptii, trusele de scule care vin standard cu majoritatea motocicletelor noi sunt practic gunoi. Daca ai noroc, te pot ajuta sa reglezi o parghie sau sa iti scoti bateria. Dar prima data cand mesteci un dispozitiv de fixare cu una dintre acele chei de gunoi, vei jura ca nu vei mai avea incredere in ele niciodata.

Vestea buna este ca nu ai nevoie de multe unelte pentru intretinerea de baza a motocicletei , iar instrumentele decente nu trebuie sa te coste o mica avere.

Ce sa alegi

Motocicletele pot fi tinute impreuna cu o mare varietate de elemente de fixare – suruburi, elemente de fixare Allen sau cu cap hexagonal, elemente de fixare Torx (cele cu o priza interioara in forma de stea) si piulite si suruburi vechi bune. Petrece cinci minute privind peste motocicleta si noteaza ce elemente de fixare are. Ar putea exista mai multe tipuri diferite, asa ca vei cumpara unelte avand in vedere elementele de fixare pe care le are motocicleta ta.

E o lume mica

Motocicletele sunt mici. Duh! Dar, serios, majoritatea elementelor de fixare pentru biciclete – cu doar cateva exceptii – sunt mici in conformitate cu standardele auto, asa ca nu este nevoie sa cumparati manere si chei cu clichet de marimea unui goril pe care nu le vei folosi. Manerele cu clichet sunt, in general, disponibile cu o unitate de jumatate de inch, trei opt inci si un sfert de inch. In lumea motocicletelor, rareori vei avea nevoie de ceva atat de mare cat o unitate de jumatate de inch. Deci, daca cumperi un set de instrumente, nu te ingrijora daca nu include acest lucru si nu cumpara ceea ce nu ai avea nevoie.

Incepe cu truse, adauga bucatile

In zilele noastre, trusele de instrumente de baza sunt usor disponibile si nu sunt deloc costisitoare. O modalitate buna de a incepe este adesea sa cumperi un kit mic care sa includa o gama de unitati cu clichet, prize si chei de dimensiunile dorite si apoi adauga accesorii suplimentare dupa cum ai nevoie – de exemplu, un set de chei Allen sau Torx. Concluzia este ca nu ai nevoie de un cufar de instrumente monstru pentru a incepe, de multe ori te poti ocupa de tot felul de sarcini de baza de intretinere a motocicletei  cu un kit mic.

Calitate si accesibilitate

Exista oameni care iti vor spune ca exista doar o singura marca de instrumente de cumparat si ca totul este un gunoi. Ignora-i. Astazi exista zeci de producatori care produc unelte de mana de calitate, la preturi accesibile, care vor rezista o viata intreaga utilizand atelierul de acasa. Evita cele mai ieftine lucruri fara nume, dar nu merge la raftul de top daca bugetul nu se va intinde atat de mult – pur si simplu nu este nevoie.

Intreaba un expert

Daca esti dornic sa incerci, dar iti gasesti capul invartit prima data cand mergi la cumparaturi de scule motociclete, apeleaza la telefon inainte de a iti arunca banii. Avem experti care vor fi bucurosi sa petreaca un moment indreptandu-te in directia corecta cu cateva sfaturi simple si directe.

Pasi mici

In cele din urma, daca decizi sa incerci intretinerea motocicletei , fa-ti timp – chiar si atunci cand vine vorba de cumpararea de unelte sau piese motocicleta – si treci mai intai la lucrurile usoare. Chiar si doar cumpararea unui set de surubelnite sau chei Allen si reglarea parghiilor este un inceput frumos. De asemenea, foarte probabil te va introduce intr-un alt domeniu surprinzator de satisfacator al detinerii unei motociclete.

Pana data viitoare, bucura-te de plimbare!