De obicei unele jucarii sau articole bebelusi devin obiectele lor de confort. Copiii intre 9 si 12 luni aleg obiectele lor de confort si o data alese, acestea fac parte din familie pentru urmatorii ani care vin. Atasamentul unui copil fata de un obiect, de o jucarie este sanatos si poate ajuta la mentinerea unui sentiment de siguranta.  De fapt, obiectul de confort este un contact social foarte important pentru copilul dvs. El poate dezvolta, de asemenea un atasement puternic fata de o patura, jucarii moi, sau un alt lucru de plus pentru care el are aceleasi sentimente ca si pentru o persoana importanta din viata lui. O astfel de situatie nu numai ca este normala, insa de multe ori este incurajata de catre experti pentru a mentine sentimentul de siguranta cand acesta se intalneste cu situatii noi. Acest sentiment de siguranta ar putea spori increderea copilului atunci cand este intr-un nou mediu. O atasare fata de un obiect nu este un semn de slabiciune. Acest atasament, ajuta un copil sa invete sa-si controleze sentimentul de confort atunci cand nu este langa o persoana de care este atasat foarte tare.

Obiectul de confort permite unui copil sa se adapteze in orice loc atunci cand nu este langa mama lui, sau cand este intr-un loc ciudat.O jucarie sau un obiect ii poate aminti copilului de mama sau de tatal lui, si ii poate oferi sentimente de liniste. Unii copii descopera fie prin incurajare sau necesitate, ca atunci cand ating o jucarie sau alte obiecte isi amintesc de sentimentele pe care le au fata de parintii sai si invers. Curand, el incepe sa descopere ca mangaind o patura atunci cand parintii nu sunt langa el, se simte in siguranta iar in curand se va baza pe acest lucru important in momentele in care se simte obosit, bolnav sau stresat. Exista cateva lucruri pentru a promova un obiect pentru confort. Amintiti-va ca nu toti copiii vor fi interesati de formarea unui astfel de atasament, dar pentru cei care sunt, aceasta poate fi o experinta plina de satisfactii.

Incurajeaza-ti copilul sa-si aleaga obiectul de confort pe cont propriu. De exemplu in cazul bebelusilor, atunci cand observati ca acesta este atasat de jucarii bebelusi                                                                                                               jucarii sau alte obiecte sau articole, in momentele in care este suparat sau nu se simte confortabil oferiti-i acel obiect. Dezvoltarea unui ritual de culcare include si un obiect de confort.

Daca considerati ca nu este bine ca micutul dvs sa se ataseze de un anumit obiect, nu va  faceti griji pentru ca va renunta la acesta in jurul varstei de trei, cinci ani.