Securitatea este unul dintre aspectele cele mai esențiale din viața noastra de zi cu zi. Impreuna cu noile tehnologii, sisteme de supraveghere video au ajuns in toate afacerile si toate casele. Exista nenumarate optiuni pentru alegerea de camere supraveghere si a echipamentelor de supraveghere video. Dar cu atatea tipuri de camere supraveghere e foarte usor gresesti in alegerea pe care o faci si sa cumperi o camera de supraveghere care nu se potriveste in aplciatia ta. Astfel alegerea unor camere de supraveghere poate devenii o sarcina coplesitoare pentru un cumparator, el trebuie sa se gandeasca mult si la toate optiunile disponibile pentru a lua o decizie cu privire la ce camere de supraveghere sa cumpere.

Tipuri de camere de supraveghere

Inainte de a investi de fapt, într- un sistem de camera de supraveghere trebuie sa te gandesti la ce vrei sa supraveghezi! Numărul de camere pe care il doriți? Doresti sa fie concentrat pe casa sau pe imprejurimi? Doriti sa monitorizati in interior sau exterior? Daca doriti sa supravegheati o singura camera  aveti nevoie doar de o camera supraveghere video dar daca doriti sa supravegheati toata casa aveti nevioie de un sistem de supraveghere video complex.

Camere de supraveghere cu fir sau fara fir.

Camere de supraveghere cu fir sunt mai costisitoare si mai greu de instalat fata de camere de supraveghere wireless. Primele transmit mai bine semnalul video si nu veti avea probleme la configurare. Camere de supraveghere wireless au o mai mare flexibilitate, dar pot fi interferate de alte dispozitive cum ar fi telefoane fara fir sau monitoare de bebelusi.

De asemenea , ține cont de faptul că , dacă vă decideți pe un sistem fără fir , există posibilitatea ca alte persoane sa vada feeduri video de la dumneavoastra. Daca sunteti ingrijorat de acest lucru puteti verifica cu producatorul daca sistemul lor wireless este criptat.

Camere de supraveghere mari, vizibile, vor fi instalate in mod obisnuit afara sau intr-o zina in care oamenii trebuie sa stie ca sunt sub supravehgere video

Puteți găsi, de asemenea , camere de supraveghere video ascunse, mai mici, în forme diferite – o camera video mica ascuns în interiorul unui ceas cu alarmă , de exemplu

Dar, înainte de a instala orice tip de sistem de securitate în casa ta – mai ales mici , de tip ” ascuns ” – ce ar trebui să rețineți restricțiile legale privind supravegherea video. În cele mai multe tari , oricine inregistreaza video sau audio trebuie sa avertizeze oamenii care lucreaza acolo.