Fundamental pentru viata si foarte periculos daca devine incontrolabil, focul poate fi cauzat in diverse moduri: neatentie, aprindere accidentala sau aprindere intentionata. Un stingator de incendiu este esential pentru stingerea incendiilor in faza incipienta, indiferent de motivul aprinderii acestuia.

Pentru antreprenori, principala masura pentru asigurarea protectiei la locul de munca este alegerea corecta a stingatoarelor de incendiu si amplasarea acestora in locuri usor accesibile si semnalizate. Se recomanda ca alegea tipului extinctoarelor sa fie facuta dupa o analiza a riscului de incendiu si identificarea tipurilor de focare existente.

Ce este un stingator de incendiu?

Un stingator de incendiu este un dispozitiv actionat manual ce are ca obiectiv stingerea focarelor de incendiu, fiind clasificat in functie de perfomanta de stingare.

In functie de agentul de stingere pe care o contin, stingatoarele de incendiu pot fi clasificate astfel:

– pe baza de apa, incluzand spumele si solutia chimica apoasa;

– cu pulbere;

– cu dioxid de carbon;

– cu halon;

– cu agent curat

Dupa modul de realizare a presiunii interioare, stingatoarele de incendiu se clasifica astfel:

– stingatoare presurizate permanent;

– stingatoare presurizate in momentul utilizarii.

Daca sunteti in cautare de stingatoare cu gaz, cu pulbere sau cu spuma mecanica, echipa GamServ ca invitata sa accesati site-ul e-stingatoare.ro si sa alegeti stingatorul potrivit pentru locatia dumnevoastra.

De asemenea, specialistii GamServ pot fi contactati prin intermediul urmatoarelor date:

Tel: +40 756 805 614
Email: office@e-stingatoare.ro