Sistemele de instalatii de stingerea cu sprinklere sunt sisteme de protectie anti-incendiu, montate in interiorul cladirilor in partea superiora (tavan).

Sistemul de functionare al unei astfel de instalatii cu sprinklere este relativ simplu, deoarece instalatia functioneaza la temperaturi prestabilite, iar la atingerea sau depasirea pragului de temperatura, orificul de refulare este spart iar sprinklerul refuleaza apa uniform la nivelul solului.

Instalatiile cu sprinklere sunt foarte eficiente pentru detectarea si stingerea incendiilor in faza incipienta, actionand singure la pornirea focului, acestea fiind utilizate pentru protectia cladirilor publice si private.

Un sistem de tip sprinkler poate fi alcatuit din una sau mai multe surse de apa, dar si din mai multe instalatii de sprinklere, fiind proiectate pentru stingerea in fazele initiale sau limitarea daunelor provocate de incendii.

Principalele tipuri de instalatii de stingere a incendiilor cu sprinklere

– in sistem umed – cel mai folosit pentru obiectivele incalzite ( cladiri publice, comerciale, industriale, depozite si spatii de birouri)
– in sistem uscat – folosite pentru cladirile unde temperatura poaste scadea sub progul de incghet ( depozite neizolate termic, garajele etc.)

Din cadrul unei instalatii destingere cu sprinklere, fac parte:

– corpul sprinklerului;
– deflectorul;
– bulbul de sticla;
– ventilul;
– stiftul filetat.

Pentru a functiona corespunzator, instalatiile de stingere cu sprinklere au nevoie de intretinere permanenta. Acest lucru duce la reducerea riscului de pierderi materiale sau chiar umane provocate de incendii.

Daca doresti o companie specializata care dispune de personal specializat si calificat pentru a asigura servicii de calitate in instalarea si mentenanta unei instalatii de stingere a incendiilor cu sprinklere, echipa GamServ va sta la dispozitie.

De asemenea, specialistii GamServ pot fi contactati prin intermediul urmatoarelor date:

Tel: +4 0756 805 614
Email: gradinaru.gam@gmail.com