Când decideți dacă marketingul digital este potrivit pentru afacerea dvs., prima întrebare la care vă veți gândi probabil este „Cât costă marketingul digital?”. În acest articol, vom aborda cifrele grele pentru a vă ajuta să înțelegeți ce fel de buget ați putea căuta.

Cuprins

  1. Costul marketingului digital
  2. Variabile care determină prețurile de marketing digital
  3. Cât ar trebui să cheltuiască o companie pe marketing digital?

Costul marketingului digital

Ați venit pentru un răspuns, așa că să începem cu câteva numere grele și apoi să lucrăm înapoi pentru a explica cum ajungem la ele.

O afacere standard într-o industrie medie ar trebui să dedice cel puțin 20 de ore pe lună pentru marketingul digital. Dacă compania operează într-o industrie competitivă precum avocații și stomatologii, cel mai probabil aceștia trebuie să-și extindă investiția pentru marketing. Dacă operează pe o piață geografică foarte competitivă, cum ar fi Raleigh sau Charlotte din Carolina de Nord, probabil că trebuie să petreacă mai mult timp pe marketing decât companiile din orașele mai mici. Dacă încercați să vă clasați pentru mai multe locații, state, la nivel național sau chiar internațional, trebuie să adăugați mult mai mult timp pentru a reuși.

Dacă site-ul tău actual este în stare proastă sau ești un start-up, probabil că trebuie să cheltuiești mai mulți bani pe marketing decât cineva care se află deja pe a doua pagină, dar dorește să fie în partea de sus a primei pagini.

Majoritatea agențiilor percepe între 80 și 200 USD pe oră pentru marketing digital. Dacă ne uităm la un proiect de marketing de 20 de ore pe lună la 100 USD pe oră, veți plăti aproximativ 2.000 USD pe lună pentru un serviciu mediu.

De obicei, vedem companii care dedică între 500 și 50.000 USD pe lună pentru marketing digital. S-ar putea să găsiți unele agenții de marketing care oferă servicii sub 500 USD pe lună, dar ce poate realiza cineva în 5 ore pe lună; probabil nu este suficient pentru a vă muta site-ul pe prima pagină, cu excepția cazului în care nu sunteți într-o industrie competitivă și operați într-un oraș foarte mic.

Majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii plătesc între 2.000 și 6.000 USD pe lună. În timp ce companiile mai ambițioase plătesc între 10.000 și 20.000 USD pe lună pentru eforturile lor de marketing.

Organizațiile mai mari dedică adesea un buget de peste 100.000 USD pentru marketing online în fiecare lună.

Variabile care determină prețurile de marketing digital

Gama largă de prețuri pentru marketingul digital se rezumă la următorii factori.

  1. Nișa/piața în care vă aflați.
  2. Locația ta.
  3. Cât de competitiv este.
  4. Cronologia dvs. pentru obținerea rezultatelor.
  5. Unde vă aflați în prezent în clasamentul motoarelor de căutare.
  6. Cât de bine se convertește în prezent site-ul dvs.

Cum afectează prețul nișa/piața în care vă aflați:

Nișa/piața în care vă aflați afectează prețul pe care o rețea publicitară vă va percepe și ratele de conversie.

De exemplu, o companie tipică de garanții va plăti în medie 58,48 USD pe Google Ads pe clic. În timp ce o companie de control al dăunătorilor ar plăti în medie 38,84 USD pe clic pe Google Ads. Pentru a obține 1000 de clicuri pe lună din cheltuielile publicitare, o companie de garanții ar trebui să cheltuiască cu peste 50% mai mult.

Piețele diferite au, de asemenea, rate de conversie diferite. De exemplu, pagina de destinație tipică pentru învățământul superior are o conversie de 2,6%, în timp ce o pagină de destinație pentru studii profesionale are o conversie de 6,1%.

Pentru a obține aceeași cantitate de conversii pe lună, o companie de învățământ superior ar trebui să genereze cu peste 134% mai mult trafic către site-ul său.

Cum afectează locația dvs. prețul:

Locația dvs. ar putea afecta prețul atât pentru SEO organic, cât și pentru PPC. De obicei, o firmă de avocatură în domeniul vătămărilor din New York City se va confrunta cu o concurență mai mare decât o firmă de avocatură din Cheyenne, Wyoming. Concurența mai mare poate crește prețul pe care companiile de publicitate îl percep pentru a genera un clic, iar creșterea numărului de firme de avocatură care încearcă să se situeze pe locul 1 în motoarele de căutare poate face ca atingerea obiectivului să fie un efort mai intens de muncă.

Cât de competitivă este piața dvs. poate afecta prețul:

Competitivitatea pieței dumneavoastră poate afecta și prețul. Din experiența noastră, unele piețe nu depun, în general, același nivel de eforturi de marketing digital ca altele.

Dacă aveți un site de tricotat pe care doriți să apară ca numărul 1 pentru orașul dvs., șansele sunt că nu veți găsi multe alte companii de tricotat care depun eforturi semnificative de marketing.

Alternativ, eforturile de marketing digital în jurul mezoteliomului sunt una dintre cele mai competitive.

Cum poate afecta cronologia prețul:

Dacă trebuie să obțineți rezultate rapid, reclamele plătite ar putea fi cea mai rapidă modalitate de a obține rezultate. Ați plăti literalmente pentru vizitatorii site-ului. Atragerea vizitatorilor site-ului prin reclame se poate întâmpla mai rapid decât îmbunătățirea rezultatelor organice ale motoarelor de căutare.

În plus, a dedica mai mult timp unui efort va duce la rezultate mai rapide și la creșterea corespunzătoare a prețului.

Cum pot afecta rezultatele actuale ale motorului dvs. de căutare prețul:

Clasați în prezent pentru termenii de căutare pentru care doriți să apară? Ești pe pagina 1 sau pe pagina 10? Situația dvs. actuală în motoarele de căutare va servi drept punct de plecare și va afecta nivelul de efort necesar pentru a ajunge la numărul 1. Dacă nici măcar nu vă clasați pentru termenul de căutare, atunci ar putea fi necesară crearea de conținut și/sau îmbunătățirea site-ului web existent.

Cât de bine site-ul dvs. convertește în prezent vizitatorii va afecta prețul:

Site-ul dvs. convertește vizitatorii în clienți plătitori? Atragerea de vizitatori suplimentari către un site web care nu îi convertește în client poate fi o risipă de cheltuieli publicitare și buget SEO. Ar putea fi necesar să depuneți eforturi pentru îmbunătățirea site-ului dvs. web existent, de exemplu conținutul, astfel încât să convertească vizitatorii în clienți înainte ca efortul să fie cheltuit pentru îmbunătățirea traficului către site-ul dvs.

Cât ar trebui să cheltuiască o companie pe marketing digital?

Următoarele întrebări sunt întrebări pe care le punem tuturor clienților noștri, pentru a ajuta la evaluarea care trebuie să fie bugetul lor de marketing pe internet, pentru a avea succes.

Întrebări de marketing pe internet pentru afacerea dvs

Care sunt obiectivele tale?

Obiectivele dvs. ar trebui să elaboreze în mod clar ceea ce aveți nevoie și acest lucru va ajuta un agent de marketing să-și formeze idei despre ce servicii vor fi necesare. Marketingul pe Internet vine într-un spectru larg de servicii de la SEO , la managementul PPC , rețelele sociale și campaniile de e-mail .

Ce îți face afacerea în evidență?

Pentru a vă optimiza mai bine afacerea online, un agent de marketing trebuie să vă cunoască afacerea în interior și în exterior, la fel și dvs. Cunoașterea a ceea ce face ca afacerea ta să iasă în evidență sau poziția ta unică de vânzare (USP), te va ajuta mai bine să ai succes atât offline, cât și online.

Ce faci offline?

Proprietarii de afaceri mici știu că trebuie să echilibrați marketingul online cu marketingul și tacticile tradiționale și offline. Dacă nu se întâmplă nimic cu eforturile tale tradiționale de marketing, se poate dubla volumul de muncă și costul eforturilor tale de marketing pe internet pentru a obține același efect.

Cine este concurența ta și ce fac ei?

Fiecare strategie de marketing pe internet ar trebui să vină cu o privire amănunțită asupra concurenților. Analizând concurenții, o echipă experimentată de marketing pe internet din Deva, Jud Hunedoara vă poate oferi o idee despre ceea ce va fi necesar pentru a fi cu adevărat competitiv în domeniul dvs. O firmă de avocatură din Deva, de exemplu, va avea nevoie de mult mai multă concurență și eforturi de marketing pentru a rămâne competitivă cu ceilalți avocați din oraș decât spune un avocat din mijlocul orașului Deva.

Pe ce platforme sunt clienții tăi?

Diferitele platforme utilizate pentru marketing implică o mare varietate de costuri. Dacă clienții tăi sunt doar în căutare, este grozav, dar ar putea fi necesare și reclame PPC sau dacă cauți videoclipuri animate pentru generarea de conținut, costul acestora ar putea fi și el diferit. Este important să știți ce platforme sunt disponibile pentru dvs. și pe care publicul țintă le folosește.

Cum vei măsura succesul?

Succesul de marketing este de obicei măsurat prin vânzările realizate. Trebuie să anunțați echipa dvs. de marketing care sunt obiectivele dvs. de vânzări și să le țineți la curent cu aceste date la fiecare pas. Interpretarea datelor este o parte importantă a muncii unui agent de marketing și poate dura ore sau zile pentru a crea un plan. Cu cât depuneți mai mult timp și efort în analiza datelor, cu atât costurile suportate sunt mai mari, dar acestea sunt și raportate la veniturile dvs. mai mari din vânzări!

Ca orientare generală, Administrația pentru Afaceri Mici din SUA a sugerat că 7% până la 8% din venitul dvs. brut ar trebui să fie cheltuit pentru marketing dacă faceți mai puțin de 5 milioane USD pe an în vânzări.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.