Sistemul de management al conținutului (CMS) al unui site web ajută utilizatorii să creeze, să gestioneze și să modifice conținutul unui site web. Formează coloana vertebrală a infrastructurii unui site web și ajută la gestionarea lucrurilor cu puține sau deloc abilități de codare.

Unele dintre cele mai populare sisteme de management de conținut includ:

 • WordPress: majoritatea site-urilor web rulează pe această platformă
 • Joomla: O altă alegere populară. Ei au pierdut cota de piata in ultimii ani
 • Drupal: Au fost o alegere populară pentru proiecte mai mari, dar au pierdut cota de piață în fața WordPress și a altor platforme
 • ExpressionEngine: Da, există încă site-uri care rulează pe EE, dar probabil nu pentru prea mult timp
 • Magento: Regele comerțului electronic pentru magazinele online gigantice
 • Squarespace: șabloane de site web prefabricate și elemente de glisare și plasare
 • Shopify: o alternativă excelentă Magento pentru magazinele de comerț electronic cu venituri anuale sub 10 milioane USD
 • Wix: vă puteți ridica site-ul gratuit
 • Typo3: CMS popular cu dezvoltatori de peste mări
 • BigCommerce: O altă alternativă excelentă Magento pentru magazinele online mai mari
 • Sitecore: Una dintre cele mai importante platforme CMS .Net cu comerț electronic
 • Adobe Experience Manager: o platformă populară printre companiile din Fortune 500

Alegerea CMS-ului corect pentru nevoile dvs. ar trebui să fie o decizie atent gândită. Descoperă ce trebuie să iei în considerare atunci când îți alegi CMS-ul!

Cuprins

 1. Definiți-vă nevoile dintr-un CMS
 2. Îngustează-ți opțiunile
 3. Confirmați capabilitățile interne sau agențiile potențiale
 4. Care este cea mai bună platformă CMS?

Definiți-vă nevoile dintr-un CMS

Este important să înțelegeți de ce veți avea nevoie de pe site-ul dvs. pentru a ajuta la determinarea celui mai bun CMS pentru dvs. Vei fi:

 • vânzarea articolelor de pe site
 • trebuie să accepte plăți
 • va exista un aspect de conectare sau de membru pe site
 • vor fi necesare pâlnii de marketing de testare a/b
 • Există un site în prezent și veți avea nevoie de un CMS în care vă puteți muta cu ușurință
 • Sunt esențiale timpul de funcționare și redundanța

Definirea nevoilor de afaceri ale site-ului web vă va ajuta să începeți să vă restrângeți lista. De exemplu, CMS Magento nu ar fi potrivit pentru un site care nu are o componentă de comerț electronic.

Definiți scenariile de utilizare

Fii specific și notează diferitele scenarii de utilizare pentru site-ul tău. Ce ar trebui să poată face un administrator pe site? Care vor fi diferitele experiențe ale clienților? Care este scopul final al site-ului? Cunoașterea nevoilor specifice ale diferitelor persoane care utilizează site-ul web vă va ajuta atunci când vă decideți asupra unui CMS.

Îngustează-ți opțiunile

Odată ce aveți o idee clară despre care va fi scopul final al site-ului dvs. și care sunt diferitele cazuri de utilizare. Apoi, trebuie să începeți să accesați diferitele CMS-uri și să vedeți care se potrivesc cu cazul dvs. de utilizare.

Unele CMS-uri au o taxă continuă și veți fi blocat să plătiți un cost lunar care se poate schimba în timp. Unele CMS-uri sunt grozave dacă doriți să o faceți singur și nu vă deranjează personalizarea minimă fără a avea abilități de codare.

Alte CMS ar putea necesita dezvoltatori scumpi pentru a face actualizări. Alții ar putea avea un număr mare de dezvoltatori cu cunoștințele necesare pentru a actualiza lucrurile.

Acestea sunt toate lucrurile la care trebuie să vă gândiți în timp ce vă restrângeți alegerea.

Confirmați capabilitățile interne sau agențiile potențiale

S-a restrâns CMS-ul dvs.? Veți construi șantierul în interior sau veți căuta o companie externă? Diferite CMS-uri au cerințe diferite de codare și cunoștințe necesare. În general, dezvoltatorii unor limbaje de codare pot comanda o rată orară mai mare. Ceva de reținut atunci când alegeți un CMS. Deoarece site-urile web nu sunt statice și în cele din urmă vor avea nevoie de asistență tehnică.

Dacă veți construi site-ul intern, discutați cu echipa potențială de dezvoltare și confirmați că aveți dezvoltatori care pot prelua un design și îl pot realiza. Se simt încrezători că pot face față diferitelor cazuri de utilizare, pot păstra site-ul în siguranță și pot rămâne la curent cu cele mai recente tendințe?

Atunci când construiești un site web, nu este vorba doar despre un cod de construcție care să se potrivească cu un design. SEO și pâlniile de marketing trebuie avute în vedere. Dacă se concentrează pe compania dvs. nu construirea de site-uri web sau marketing digital, atunci echipa dvs. ar putea fi capabilă din punct de vedere tehnic să construiască un site, dar ar putea să le lipsească perspectiva pe care o agenție externă le-ar aduce la masă.

Când explorezi o agenție externă pentru a construi un CMS. Confirmați nivelul de experiență cu CMS-ul, au membri ai echipei care au în vedere UX și SEO. Alegerea echipei potrivite pentru implementarea CMS-ului dvs. poate fi diferența dintre obținerea unui site web frumos și obținerea unui site web care transformă vizitatorii în afaceri pentru compania dvs.

Care este cea mai bună platformă CMS?

Nu există cel mai bun sistem CMS pe care să îl utilizați ca bază pentru site-ul dvs. Fiecare CMS are avantajele și dezavantajele sale și ar putea fi adaptat pentru cazuri de utilizare specifice.

Aici, la Creativ24, iubim WordPress și credem că este alegerea perfectă pentru multe cazuri de utilizare. De la comerț electronic până la site-uri de membru, echipa noastră de dezvoltare are un fundal de codificare pentru a oferi viziunea pentru site-ul dvs. Următoarele motive sunt pentru care ne place WordPress ca CMS pentru majoritatea situațiilor.

Există de mulți ani

WordPress a fost lansat pentru prima dată în 2003. De atunci, codul de bază a fost rafinat și actualizat în mod constant pentru a ține pasul cu cea mai recentă tehnologie. Este îmbrățișat de un procent mare dintre site-urile web din lume, ceea ce a condus la un sistem stabil, modern și bine susținut în care vă puteți simți încrezători.

Când alegeți un CMS, doriți să fiți încrezător că codul de bază al acestuia va fi bine acceptat pentru mulți ani de acum înainte.

Baza de cod dacă Open Source

Codul care compromite WordPress este open source. Ceea ce înseamnă că este gratuit și poate fi accesat de oricine. Acest lucru permite dezvoltatorilor să modifice cu ușurință codul atunci când creează un site web. De asemenea, pot sugera modificări ale codului echipei WordPress. Modificările aduse codului de către public nu sunt neapărat acceptate (echipa WordPress trebuie să aprobe orice modificare a bazei de cod de bază), dar o comunitate grozavă a crescut în jurul bazei de cod, multe companii mari contribuind regulat la îmbunătățirea bazei de cod.

Având un CMS open source a contribuit la crearea unui ecosistem în care mulți oameni și companii au un interes personal să continue îmbunătățirea bazei de cod.

Personalizarea este ușoară

CMS-ul WordPress este doar coloana vertebrală a unui site web. Nu înseamnă că toate site-urile trebuie să arate la fel. WordPress este ușor de personalizat de multe teme sau de teme personalizate ale terților. O temă se referă la codul care controlează modul în care arată site-ul dvs.

Multe companii au scris API-uri astfel încât software-ul terț să poată vorbi cu CMS-ul WordPress și să-și extindă funcționalitatea.

Este o comunitate mare de dezvoltare

Există multe forumuri, bloguri, freelanceri și companii de dezvoltare construite în jurul WordPress. Comunitatea mare de dezvoltare înseamnă că de multe ori puteți găsi răspunsuri la întrebările dvs. cu o simplă căutare pe Google.

Comunitatea WordPress este unul dintre cele mai puternice atuuri ale sale.

Grupul de dezvoltatori și companii care pot construi sau actualiza site-uri web WordPress este mare. Deci, dacă nu ai mai lucrat cu compania care a construit prima oară site-ul tău. Găsirea unei alte companii sau dezvoltator care să preia controlul nu ar fi dificilă.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.