Facebook a anunțat un plan de extindere a acțiunilor sale de dezvoltare tehnologică în țările emergente. Vezi care sunt aceste știri.

Săptămâna trecută, în perioada 25-28 februarie, a avut loc la Barcelona Mobile World Congress (MWC), unul dintre cele mai importante evenimente de inovare din lumea dispozitivelor mobile .

Cum nu putea fi altfel, pentru acest eveniment, Mark Zuckerberg a avut o propunere total ieșită din cutie: tehnologia socială, în sensul inversării unei structuri de universalizare a accesului la internet, sub motto-ul „conectivitatea este un drept al omului”.

Nu numai din software trăiește tehnologia, ci și din rețelele colaborative pentru finanțarea și dezvoltarea structurii care permite conectivitatea în cele mai îndepărtate și îndepărtate locuri de pe planetă.

Se speculează că aceasta este doar o modalitate de a echilibra criza de imagine după scandalul Cambridge Analytica, în care au fost filtrate date de la peste 87 de milioane de utilizatori.

Mulți nu privesc favorabil această mega expansiune în țările emergente, care reprezintă o piață de 5 milioane de oameni. Germania îl caracterizează drept monopol, iar Anglia îl numește o amenințare pentru societate.

În orice caz, mai jos, vă prezentăm proiectele Facebook care au fost anunțate până acum la MWC.

Internet pentru toată lumea: Peru

Marea întreprindere, fără îndoială, a fost experimentul din Peru. Un parteneriat între Telefónica de Perú – care a furnizat know-how-ul în telefonie –, BID (Banca Internațională de Dezvoltare), CAF (Banca de Dezvoltare a Americii Latine) și Facebook. Ultimii trei au intrat cu finantarea.

Ideea este de a crea noi afaceri bazate pe colaborare, acces liber, legislație și inovație cu un model Naas (Network as service). Ideea este de a lansa prototipul în Peru și de a începe aplicarea lui la scară largă în toată America Latină.

Cei trei piloni ai expansiunii globale

WiFi expres

Este un serviciu de conectivitate gratuit realizat de Facebook prin organizația Internet.org, fondată de însuși Zuckerberg împreună cu Samsung, Ericsson, MediaTek, Opera Software, Nokia și Qualcomm.

Acest serviciu este prezent în Kenya, Indonezia, Tanzania, India și Nigeria din 2016. Și în 2019, a adăugat Africa de Sud, Ghana și Filipine.

Misiunea sa este de a oferi hotspot-uri Wi-Fi de bandă largă la preț redus și o bază gratuită.

Obiectivul, ca în toate cazurile, este de a stimula economia digitală a noilor afaceri în rețea pentru a promova dezvoltarea socială în țările emergente.

Magmă

După cum arată și numele, este un nucleu software open source pentru crearea de rețele mobile, centrat pe instrumente de automatizare a proceselor .

Toate acestea sunt concepute pentru a rezolva provocarea de a merge mai departe și de a putea crea dezvoltare, rețele de colaborare, incluziune digitală și monetizare prin internet .

Pe piața digitală, cunoașterea este o monedă. Având conectivitate, oamenii pot învăța, preda și pot fi plătiți pentru aceasta.

Și asta este tocmai dezvoltarea socială și umană. În locurile în care nu există o mulțime de operatori, este important să se automatizeze pentru a facilita procesele.

Terragraf

Iar pentru a completa pachetul de structuri este Terragraph, o bandă wireless, accesibilă și de mare viteză care conectează orașele.

Zuckerberg a reușit să pună principalele companii de tehnologie să lucreze în colaborare pentru a rezolva toate provocările cu care trebuie să se confrunte pentru a cuceri o lume cu adevărat globalizată.

Concluzie

Fără îndoială, Facebook a fost din nou protagonistul pentru inovarea punctului de vedere și preluarea tehnologiei de pe dispozitivele mobile și ducerea lor către întreprinderile sociale, la urma urmei, întreaga lume este o unitate.

La rândul său, Mark Zuckerberg este un personaj atât de interesant încât nu știm dacă este un filantrop sau un geniu de marketing care are foarte clară esența afacerii sale: adăugarea de utilizatori în rețeaua sa.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.