Că Facebook este cea mai mare rețea socială din ziua de azi, probabil că o știți deja. Și probabil știți și că are încă două dintre principalele rețele sociale din lume – și care sunt extrem de relevante în Europa: Instagram și WhatsApp.

Ceea ce poate nu știți este că rețeaua organizează anual un eveniment pentru dezvoltatori. Anunțurile relevante sunt adesea făcute și anul acesta nu a fost diferit.

De fapt, au fost făcute anunțuri mari în acest an, în special acordând atenție controverselor recente care implică date și Cambridge Analytica și modificările algoritmului anunțate la începutul acestui an .

Facebook a reformulat mai multe puncte în strategia sa gândindu-se în principal la acești doi factori și asta schimbă munca brandurilor pe platformă. În același timp, rețeaua a anunțat noutăți pentru cele trei platforme principale care pot angaja mai mulți utilizatori și pot aduce oportunități relevante mărcilor.

Să trecem la știrile anunțate?

Instagram

1. Spotify și Instagram Stories

Acum va fi posibil să partajați direct conținut Spotify în poveștile dvs. (da, nu mai este nevoie să faceți o captură de ecran!). Poate părea un lucru simplu, dar predicția este că, în timp, mai multe aplicații vor fi integrate cu Stories, ceea ce este foarte promițător pentru brandurile de pe Instagram, deoarece Stories este una dintre principalele caracteristici actuale ale platformei.

2. „Explorare” primește o nouă setare

Fluxul „Explorare” Instagram va fi reînnoit. Acum, în loc de Povești, videoclipuri și fotografii din conturi legate de interesele lor, utilizatorul va vedea conținut separat pe teme, cum ar fi „Arhitectura”, „Natura” sau „Rochii”, de exemplu, pe lângă hashtag-uri legate de temă . (ceea ce face și mai important să înțelegeți cum să folosiți eficient hashtag-urile pe Instagram ).

3. Apeluri video

Hangouts? Skype? Apeluri WhatsApp? Nu! Acum Instagram va avea propria sa funcție pentru apeluri video (inclusiv mai multe persoane)!

Funcția promite să fie lansată în următoarele săptămâni și poate fi accesată în Directs.

4. Mai multe posibilități cu realitatea augmentată

Instagram va include acum AR Studio — o platformă în care vă puteți crea propriile filtre! Aceasta este o mare promisiune pentru brandurile care doresc să investească în branding, campanii virale sau care organizează evenimente.

Facebook

1. Noi perspective cu reclame

Facebook va oferi acum noi informații pentru mărci din datele despre modul în care oamenii interacționează cu marca, pe baza călătoriei lor și a comportamentului din trecut.

2. Tinder face Facebook?

Da. Poate suna ciudat, dar Facebook va avea o funcție în aplicație pentru flirturi, numită Dating. Funcția va folosi informațiile tale de pe Facebook (la fel ca Tinder), dar rețeaua ta de prieteni nu va avea acces la activitățile tale.

3. Ștergeți istoricul de navigare

Acum va fi posibil să ștergeți căutările, datele istorice și aplicațiile care au acces la informațiile dvs. (chiar dacă sunt retroactive). Aceasta este o măsură directă a eforturilor rețelei de a păstra datele utilizatorilor.

Deci, ce părere ai despre știrile de pe Facebook și Instagram?

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.