Conținutul generat de utilizatori, așa cum sugerează și numele, este conținut care este trimis de consumatori, clienți, clienți și vizitatori ai unui site web. Poate avea multe forme, de la comentarii la tweet-uri încorporate, trimiteri deschise și recenzii.
Aduce cu el o serie de beneficii. UGC poate crește considerabil interacțiunea cu site-urile web, precum și posibilitatea de partajare și autenticitate. Desigur, alături de beneficii există o serie de capcane, de la nevoia de a-ți face timp pentru a modera conținutul, până la stabilirea unei comunități implicate pentru a trimite conținutul în primul rând. Este important să cunoaștem capcanele conținutului generat de utilizatori și cum pot fi evitate. Cu o strategie clară și un plan de urgență în vigoare, poate ajunge să fie o modalitate foarte reușită și profitabilă de a stimula implicarea către un site web.
Iată capcanele conținutului generat de utilizatori și cum să le remediați.
1. Trebuie să fie moderat
Într-o lume ideală, tot conținutul generat de utilizatori ar respecta regulile și ar respecta standardele site-ului. Din păcate, nu este cazul. Utilizatorii vor încărca orice vor, de la site-uri neadecvate, la cuvinte jignitoare sau conținut total irelevant.
CUM SĂ-L EVIȚI
Asigurați-vă că includeți funcții în care conținutul poate fi moderat. De exemplu, companiile de recenzii precum TripAdvisor se bazează pe pre-moderare. Aceasta înseamnă că toate recenziile care sunt trimise sunt trimise printr-un proces de screening înainte de a fi puse live pentru ca toată lumea să le vadă. Acest lucru poate dura câteva zile pentru a verifica, în funcție de nivelurile de conținut care a fost încărcat, dar asigură că site-ul își păstrează reputația și nu postează conținut ofensator, aleatoriu sau lipsit de sens.
De asemenea, puteți implementa funcții pentru UX-ul unui site, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot raporta ei înșiși conținutul. Acesta este sistemul în care multe companii mari, cum ar fi Facebook și Instagram, l-au încorporat. Avantajele acestui lucru sunt că conținutul este disponibil instantaneu pentru ca alți utilizatori să îl vadă și cu care să interacționeze, dar înseamnă că și conținutul nedorit poate trece.
2. Oamenii îl folosesc pentru propriul lor câștig personal
Odată ce conținutul generat de utilizatori începe să apară, acesta poate crește în curând popularitatea site-ului, poate crește numărul de distribuiri și poate avea numeroase beneficii. Și acesta va fi ceva de care alții se vor prinde. Utilizatorii își pot trimite propriul conținut pentru câștig personal, mai degrabă decât pentru cel al site-ului.
De exemplu, un concurent ar putea promova un serviciu sau desfășura o competiție și ar putea pretinde că este un utilizator aleatoriu pentru a-și face publicitate și a-și promova propriile produse sau servicii.
CUM SĂ-L EVIȚI
Acest lucru intră din nou sub o moderare atentă, dar în loc să cauți doar conținut ofensator sau neadecvat, te uiți la contextul a ceea ce a fost trimis și dacă este pentru câștigul personal al contribuitorului. Merită să adăugați cod, astfel încât toate linkurile trimise să fie automat implicit „no-follow”. În caz contrar, veți avea oameni care încarcă conținut doar pentru un backlink către propriul lor site.
Verificați, de asemenea, linkurile pe care le trimit, spre unde indică și dacă promovează, vând sau fac publicitate. Puteți crea un script care preia anumite cuvinte cheie și le blochează să apară sau semnalează anumite comentarii. Aceasta poate fi o caracteristică utilă pentru a filtra cu ușurință conținutul autentic și cel spam.
3. Aveți nevoie de o comunitate implicată pentru a genera continuu conținut nou
Poate dura ceva timp pentru ca o comunitate să devină implicată și suficient de cunoscută pentru a trimite conținut. Multe companii se bazează pe conținutul generat de utilizatori ca parte a strategiei lor de marketing, dar nu țin cont de timpul inițial necesar pentru a aduna cititori și colaboratori fideli. Fără utilizatori, nu va exista conținut trimis de utilizatori. Simplu, dar adevărat.
CUM SĂ-L EVIȚI
Faceți-i pe oameni să cunoască compania și să construiți un număr fidel înainte de a solicita conținut. Dacă cei care doresc să trimită ceva dau peste site-ul dvs. și văd că este subdezvoltat, aproape că nu aveți adepți în rețelele sociale și nicio prezență, nu vor vedea valoarea în a trimite nimic. Construiește o bază solidă și învață ce îi motivează pe oameni să dorească să trimită conținut și să-i entuziasmeze să se alăture unei părți a comunității tale.
Utilizatorii doresc ca munca, ideile și lucrările lor să fie prezentate pe un site plăcut din punct de vedere estetic, care a fost bine conceput și care se simte premium. Asigurați-vă că s-a gândit mult la procesul de proiectare a aspectului site-ului, precum și faceți călătoria utilizatorului pentru a trimite efectiv conținutul una ușoară. Oamenii care consideră că procesul este ușor și plin de satisfacții vor reveni probabil și îl vor recomanda altora.
4. Încălcarea drepturilor de autor
Cu o echipă internă de creare de conținut, trimiterile trebuie de obicei să treacă printr-un proces înainte de a ajunge la publicare. Acestea vor fi verificate, activele vor fi confirmate ca fiind libere de redevențe și vor avea cunoștințe despre ceea ce poți și ce nu poți face. Permițând utilizatorilor să trimită conținut, vă puteți deschide la o multitudine de încălcări ale drepturilor de autor pentru orice, de la conținut duplicat până la utilizarea imaginilor.
CUM SĂ-L EVIȚI
Pentru a evita primirea unui proces serios pentru încălcarea drepturilor de autor în căsuța dvs. de e-mail, este important să luați anumiți pași. Cu conținutul generat de utilizatori, există multe întrebări despre cine este responsabil pentru conținutul terță parte dacă se dovedește a fi fals, impropriu sau dăunător; cu excepția cazului în care este clar inițial, vina ar putea reveni proprietarului site-ului.
Asigurați-vă că aveți un contract și linii directoare care stipulează că orice conținut trimis de utilizatori este responsabilitatea lor și că aceștia sunt răspunzători în cazul în care apar probleme. Elaborați linii directoare care să afirme că imaginile ar trebui să fie libere de drepturi de autor și să fie disponibile pentru reutilizare înainte de a le trimite.
5. Sursele neverificate pot afecta credibilitatea site-ului
Când utilizatorii sunt liberi să trimită orice conținut le place, este neapărat să existe o cantitate suficientă de știri false. Nu poți ști niciodată cine este fiecare persoană care trimite ceva și nici de unde își ia faptele și declarațiile. Comentariile sau sursele negative pot dăuna unei mărci, în special atunci când alți utilizatori nu au de unde să știe dacă contribuitorul este de încredere sau nu. La urma urmei, „Dacă este pe internet, trebuie să fie adevărat…”
CUM SĂ-L EVIȚI
Multe site-uri au întâmpinat probleme cu acest lucru, site-urile de socializare populare având mulți utilizatori care creează profiluri false ale companiilor sau celebrităților. Acest lucru poate fi foarte dăunător pentru un brand și de aceea este o idee să aveți utilizatori verificați. Twitter și Instagram sunt cunoscute prin bifa albastră bine-cunoscută, care asigură că alți utilizatori știu exact cine postează conținut. Alte site-uri precum Waze și TripAdvisor acordă insigne celor care sunt contribuitori fideli și regulați.
Acest lucru nu numai că oferă un stimulent pentru a contribui în mod continuu, dar alți utilizatori (și moderatori) știu că sunt mai demni de încredere și mai puțin probabil să posteze spam sau conținut rău intenționat care ar putea deteriora reputația unui site.