Oricine lucrează cu marketingul digital este obișnuit cu schimbările și știe că nimic nu este pus în piatră.

Chiar și puternicul Google, care transformă și mișcă mințile profesioniștilor din domeniu cu modificările de algoritm, nu este imun la acest lucru.

De altfel, compania este una dintre primele care dictează ritmul schimbărilor care au loc pe piața digitală și promite să facă acest lucru încă o dată cu o noutate: Google Marketing Platform .

Iată ce trebuie să știți despre această nouă funcție și despre cum promite că va ajuta întreprinderile mici sau echipele mari de marketing să obțină rezultate mai bune!

Ce este Google Marketing Platform

Pe scurt, este unificarea unora dintre produsele existente ale companiei, precum și reformularea unora dintre funcționalitățile acestora.

Serviciile pentru agenții de publicitate DoubleClick și Google Analytics 360 Suite se află, de acum, sub aceeași platformă și au fost redenumite Google Marketing Platform.

Dar care este scopul schimbării? Potrivit companiei însăși, aceasta se adaptează la noua realitate în care utilizatorii doresc să aibă un control mai mare asupra modului în care sunt utilizate informațiile lor.

Astfel, obiectivul este de a permite companiilor să aibă rezultate mai bune printr-un adevărat ecosistem de marketing , în care să planifice, să cumpere, să măsoare și să optimizeze media digitală. Dar toate acestea fără a neglija confidențialitatea consumatorului.

4 beneficii ale noutății pentru compania ta

Google promite mai multe beneficii pentru cei care au folosit deja serviciile separat și acum, odată cu noua platformă, serviciile vor fi unificate într-un singur loc.

Combinarea tehnologiilor publicitare și de analiză aduce cel puțin 4 avantaje:

1. Marketing mai rapid și mai eficient

Pe lângă automatizarea proceselor și a sarcinilor zilnice, planificarea și urmărirea totul într-o interfață comună face munca mai rapidă. În plus, schimbul rapid de informații are totul pentru a crește eficacitatea acțiunilor și campaniilor.

2. Control mai mare asupra investițiilor

Acum va fi și mai ușor și mai rapid să vezi care părți ale unei campanii funcționează bine și să faci doar ajustările necesare. Cu modificări precise și rapide, asigurați experiențe de calitate fără a irosi resurse.

3. Partajare mai eficientă între echipe

Colaborarea între echipe nu a fost niciodată mai importantă pentru ca eforturile de marketing să se materializeze și să fie transformate în rezultate.

Livrarea mesajului potrivit la momentul potrivit este o provocare, dar cu instrumentele noii platforme, este mult mai ușor să împărtășiți informații și să luați decizii de impact aproape în timp real.

4. Vedere completă a interacțiunii publicului cu marca

Datele integrate reprezintă o imagine de ansamblu și o înțelegere mai completă a cine este publicul dvs., câți oameni din publicul dvs. sunt implicați și ce trebuie să faceți pentru a atrage trafic calificat.

Practic, știrile de la Google au venit să facă comunicarea dintre echipe mai puternică și mai precisă, precum și să întărească angajamentul față de experiența utilizatorului final.

Dar acestea nu au fost singurele schimbări. Celebrul AdWords este acum Google Ads . În plus, DoubleClick for Publishers și DoubleClick Ad Exchange au fost fuzionate pentru a fi numite Ad Manager.

Doriți să vă măsurați cunoștințele despre platforma Google Analytics?

 

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.