A ajunge în topul Google nu este ușor, nu-i așa?
Cu cât producătorii de conținut stăpânesc mai mulți tehnici SEO, cu atât mai mult motoarele de căutare trebuie să-și perfecționeze algoritmii pentru a găsi cea mai bună pagină pentru fiecare cuvânt cheie.
Atât de mult încât tehnicile de bază SEO on-page nu mai sunt un diferențial și au devenit aproape o obligație.
Motivul este foarte simplu: în partea de sus a paginii cu rezultatele căutării, există loc doar pentru un site web!
Și tot ce își dorește Google este să ofere cel mai bun conținut posibil utilizatorilor săi, astfel încât aceștia să continue să apeleze la căutări pentru a răspunde la întrebările lor.
Și concurența crește. În Brazilia , 70% dintre companii au adoptat deja Content Marketing .
Importanța tehnicilor avansate de SEO
Când un utilizator face o căutare, cum poate Google să distingă, printre atâtea pagini care par să răspundă la întrebare, care este cea mai potrivită?
Pe lângă conținutul bun, roboții Google vor observa acel conținut care se conformează celor mai bune practici pentru a optimiza experiența utilizatorului și pentru a îndeplini ceea ce motorul de căutare consideră important.
De aceea este atât de important să te adaptezi la tehnici mai avansate, deoarece elementele de bază au devenit deja o necesitate pentru a obține rezultate. Și în acest fel diferențiază-te de concurență.
Pentru a fi la curent cu schimbările constante, experții SEO urmăresc interviuri, prelegeri și publicații ale inginerilor de la Google, Bing și alții.
Ei citesc cererile de brevet depuse de companii și, bineînțeles, practică o bună „inginerie inversă” de modă veche: teste, experimente etc.
Sună epuizant, nu-i așa?
De aceea, pentru cei care nu pot dedica timpul necesar acestor investigatii, am separat in aceasta postare cateva tehnici avansate de SEO care iti vor optimiza traficul.
1. Cucerește link-uri de calitate investind în conținut relevant
Cei doi factori principali care ajută la optimizarea unei pagini pentru motoarele de căutare sunt, în ordine
- cantitatea și calitatea linkurilor pe care le primește pagina ; și
- calitatea și relevanța conținutului .
În ceea ce privește primul factor, Google lucrează cu doi indici importanți: Domain Authority și Page Authority .
Atunci când pagina dvs. primește link-uri de la site-uri mai autorizate, acele link-uri sunt de o calitate superioară și acea autoritate este parțial transferată către pagina dvs.
Dar cum să obțineți link-uri de la pagini cu autoritate?
Dacă o pagină are autoritate, este probabil să aibă trafic de calitate: mulți vizitatori, oameni care petrec mult timp pe site, rată de respingere scăzută, ceea ce ne duce la al doilea factor: calitatea conținutului tău .
Cu cât conținutul este mai bun, cu atât este mai probabil să generați link-uri de calitate pe site-uri cu multă autoritate.
O strategie SEO bună începe cu o agendă de conținut bine concepută.
Conținutul relevant generează mai multe link-uri, mai multe distribuiri, mai multe clicuri și toate acestea contribuie în mod activ la înțelegerea de către Google că site-ul sau blogul tău merită să fie bine poziționat în rezultatele căutării.
Creați-vă agenda de conținut pe baza întrebărilor pe care le pune publicul dvs. Vă vom arăta cele mai bune instrumente pentru a vă cerceta principalele îndoieli și dureri ale persoanei dvs.
Instrumente pentru a identifica cele mai bune teme:
Rețelele sociale, în principal monitorizarea condițiilor pe Twitter sau participarea la grupuri Facebook și LinkedIn . Sunt surse valoroase de întrebări și interogări ale utilizatorilor pe care le puteți folosi pentru a vă îmbogăți agenda de conținut.
Instrumentul BuzzSumo este cel mai bun în această privință, deoarece arată link-urile și subiectele care sunt cel mai multe clicuri și partajate. În plus, ea asistă la crearea agendelor și definirea subiectelor de abordat.
Google Trends , unde puteți monitoriza evoluția numărului de căutări pentru orice termen, inclusiv făcând comparații pentru a vă ajuta să vă stabiliți prioritățile.
UberSuggest . _ Dintr-un cuvânt cheie, instrumentul returnează termeni cu coadă lungă, bazați pe completarea automată a Google Instant. În funcție de segmentul tău, merită să folosești un instrument similar, care deocamdată funcționează doar în limba engleză: Answer The Public , care combină cuvântul tău cheie cu unele prepoziții și întrebări.
Quora este , de asemenea, o mare sursă de inspirație pentru unele segmente, chiar și în Brazilia. Este cel mai important site de întrebări și răspunsuri din lume.
2. Scapa de superficialitate: o poza NU valoreaza mai mult de 1000 de cuvinte!
Înainte de Inbound Marketing , maxima că „o imagine valorează 1000 de cuvinte” era foarte puternică în publicitate.
Timpul a fost prea scurt pentru a capta atenția publicului: 30 de secunde de televizor, spațiu puțin în presa scrisă sau chiar bannerele animate, introduse de era digitală, au fost modalități de a încerca să atragă cât mai mulți oameni în cel mai mic timp. .
Din fericire, New Marketing face posibilă atragerea de oameni cu adevărat interesați și relaționarea cu aceștia, avansându-i în Pâlnia de vânzări.
Și acest lucru se face cu un plan bun de marketing de conținut , care se concentrează pe predarea a ceea ce este necesar pentru ca publicul dvs. să avanseze în Călătoria Cumpărătorului .
Google este un mare aliat, deoarece scopul său este și să răspundă la întrebările utilizatorilor săi.
În ultimii ani, conținutul extins a câștigat spațiu pe paginile cu rezultatele căutării, penalizând paginile al căror conținut este superficial și rapid de citit.
Într-un sondaj de peste 20.000 de cuvinte cheie (link în limba engleză) , serpIQ a identificat că, în medie, tot conținutul de pe prima pagină a Google depășește 2000 de cuvinte.
Nu se știe dacă există un criteriu clar, în algoritmii de rezultate ale căutării, pentru a penaliza paginile cu puține cuvinte.
Cel mai probabil nu există, în principal pentru că există excepții pentru articolele mai scurte care se clasează bine.
Dar, în practică, conținutul mai lung îl face pe utilizator să rămână mai mult timp pe pagină și să fie distribuit mai mult , iar acest lucru este de aur pentru algoritmi!
Pentru cei care încep, este mai bine să produci conținut de 500-1000 de cuvinte decât să nu-l produci deloc și există șanse mari să ajungi pe prima pagină a Google dacă cuvântul tău cheie nu are multă concurență.
Dar este întotdeauna mai bine să te concentrezi pe conținut care este aproape de 2000 de cuvinte , mai ales dacă este un conținut valoros pentru utilizatori, care au tendința de a împărtăși mai mult.
Atenție: completarea unei postări cu informații irelevante și redundante pentru a-l face să aibă mai multe cuvinte este o rețetă pentru a speria utilizatorii și a fi penalizat de Google. Nu căuta doar „cantitate pentru cantitate”, ci o postare care să răspundă cu adevărat la întrebările vizitatorului tău.
3. Actualizați-vă conținutul: cu cât este mai actual, cu atât mai relevant
Dacă produceți conținut de câteva luni, este posibil ca unele postări mai vechi să primească un număr mare de vizite și să se distingă de celelalte.
Marea întrebare este: pentru cât timp?
La fel ca și dvs., alte câteva site-uri concurează pentru acest cuvânt cheie și, dacă este important pentru strategia dvs., ar putea fi o idee bună să pregătiți o actualizare a conținutului.
Amintiți-vă: relevanța este principalul secret pentru a-i determina pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe pagina dvs., să vă distribuie conținutul și să creeze un link către acesta în paginile dvs.
Conținutul învechit tinde să dispară din rezultatele căutării în câteva săptămâni!
Practica actualizării conținutului este o oportunitate excelentă de a vă extinde și aprofunda articolul . Din nou: nu măriți doar dimensiunea, deoarece acest lucru ar induce în eroare utilizatorul și ar crește respingerea paginii dvs., penalizându-vă rezultatul.
Accentul tău ar trebui să se concentreze pe creșterea profunzimii răspunsurilor, cu exemple actualizate, sfaturi și sugestii, adică tot ceea ce poate face vizitatorul tău mai implicat cu conținutul tău.
Multe companii încep cu postări scurte, de la 500 la 1000 de cuvinte, pentru a-și muta site-urile și a începe să câștige autoritate pe Google, apoi extind articolele cu cele mai bune performanțe, transformându-le în postări epice de până la 4.000 de cuvinte!
Este o modalitate excelentă de a promova îmbunătățirea continuă a strategiei de marketing de conținut!
Dar nu numai atat…
Nu orice postare are nevoie de actualizare
Nu toate postările vechi au nevoie de actualizare. Ideal este să ai un criteriu pentru a ști ce postări vor fi actualizate.
Ceea ce vedem că lucrează în practică este actualizarea conținutului care se află pe a doua pagină a Google, între pozițiile 11 și 20 , pentru că cu puțin efort este posibil să le aducem pe prima pagină, ceea ce înseamnă o creștere considerabilă a vizitelor.
Aducerea conținutului de pe a doua pe prima pagină necesită mai puțin efort decât să-l aduci din a doua în prima poziție.
Faceți testul: actualizați conținutul a 3 sau 4 postări de pe pagina a doua urmând bunele practici SEO și vedeți că accesul organic la site-ul dvs. crește rapid în cel mai scurt timp!
Un alt accent pentru actualizări ar trebui să fie conținutul care primește informații greșite în timp. O postare despre un instrument care a primit actualizări sau când Facebook face modificări reclamelor sale.
Acest tip de post trebuie reînnoit constant . Cu fiecare modificare la care trece instrumentul sau rețeaua socială, trebuie să adăugați sau să corectați articolul.
Acest lucru îl împiedică să aibă informații greșite și să-și piardă relevanța din acest motiv.
4. Explorați Indexul Semantic Latent și mergeți dincolo de cuvintele cheie
Indexarea semantică latentă (sau LSI) este unul dintre factorii pe care Google îi aplică în algoritmul său pentru a găsi cele mai bune pagini pentru fiecare căutare de cuvinte cheie.
Tehnica constă într-o formulă de identificare a tiparelor între cuvinte, bazată pe variații ale aceluiași termen și pe relația unui termen cu altele înrudite.
Variante ale cuvintelor cheie
Când au început primele eforturi SEO, una dintre cele mai comune tehnici a fost să pariezi pe repetarea cuvintelor cheie, pentru a forța motoarele de căutare să creadă că conținutul este relevant pentru termenul de căutare.
În scurt timp, motoarele de căutare au considerat această practică o atitudine rău intenționată, sau pălărie neagră , și au început să penalizeze site-urile care exagerau în repetarea cuvântului.
Pentru a continua să găsească cel mai relevant conținut, Google a început să lucreze cu LSI (Latent Semantic Index), care este o modalitate de a căuta variații naturale și comune ale unui cuvânt cheie.
De exemplu, dacă scrieți un articol despre SEO, este posibil să utilizați termeni precum „ creșteți traficul ”, „ creșteți traficul ” și „ creșteți traficul pe site ”.
LSI identifică acești termeni ca variații ale aceluiași cuvânt cheie și ia în considerare practica de a crește clasamentul paginii pentru acești termeni, chiar dacă fiecare apare o singură dată în întregul articol.
Prin aceasta, Google permite textului să fie mai fluid și mai uman, în locul articolelor care par să fi fost scrise de roboți de repetare a cuvintelor.
Termeni conexe
O altă dificultate a primelor versiuni ale algoritmilor de căutare a fost găsirea conținutului corect atunci când termenul de căutare conținea un cuvânt care putea avea mai multe semnificații.
. Cum să știi dacă căutarea „Crăciunului” se referea la o dată comemorativă sau la capitala Rio Grande do Norte?
Pentru a rezolva această problemă, LSI ia în considerare și existența unor termeni înrudiți atunci când atribuie puncte unei pagini pentru un anumit cuvânt cheie.
În același exemplu de mai sus, atunci când scrieți un articol despre SEO, este posibil să folosiți termeni precum „ trafic ”, „ vizitatori ” și „ optimizare ”.
Pe de altă parte, un articol despre trafic care nu conține termenul „ SEO ”, ci cuvinte cheie precum „ trafic ” și „ Avenue ”, va fi asociat semantic cu căutările legate de trafic.
Atunci când scrieți articolul, țineți cont de termenii aferenți cuvântului cheie care se află în centrul articolului și asigurați-vă că îi menționați cel puțin o dată, de preferință aproape de cuvântul cheie principal.
Cu aceasta, eviți să apari în căutări care nu au legătură cu articolul tău, ceea ce ar face ca utilizatorii să petreacă mai puțin timp pe pagină (din moment ce nu au găsit ceea ce căutau) și, în consecință, o penalizare asupra autorității paginii.
Este important de reținut: conținutul relevant care răspunde la întrebările cititorului este cheia majoră pentru îmbunătățirea clasamentului!
5. Fii o gazdă bună: investește în experiența vizitatorului tău
Timpul pe care vizitatorul dvs. îl petrece pe pagină , împreună cu rata de respingere, sunt doi factori extrem de relevanți.
La urma urmei, tot ce își dorește Google este să livreze cele mai bune pagini posibile utilizatorilor săi, astfel încât aceștia să revină și să efectueze noi căutări.
Știind acest lucru, este esențial să investești în câteva sfaturi rapide care să garanteze o experiență pozitivă pentru vizitatorii tăi, îmbunătățind autoritatea paginii și domeniul tău.
Sunt ei:
viteza paginii
Probabil că ai renunțat la o pagină pentru că a durat prea mult să se încarce, nu-i așa? Ce se întâmplă dacă la fel se întâmplă și cu pagina ta? Cu siguranță, va începe să fie penalizată de motoarele de căutare.
Pentru a ajuta paginile să se încarce mai rapid, Google oferă instrumentul PageSpeed . Folosește-l cu site-ul tău web și vezi cum să-l optimizezi!
acces mobil
Este din ce în ce mai frecvent ca utilizatorii să efectueze o căutare rapidă pe telefoanele lor mobile pentru a răspunde imediat la o întrebare, iar Google a urmat cu siguranță exemplul.
Din nou, în interesul de a difuza conținut din ce în ce mai bun, aceștia au un alt instrument pentru a ajuta site-urile web să fie prietenoase cu dispozitivele mobile . Fă testul!
Scanabilitatea conținutului
Indiferent de cuvântul cheie, textul dvs. ar trebui să fie ușor de citit și ușor de scanat cu ochii.
Indiferent cât de complet este conținutul tău, unii vizitatori vin la acesta pentru a răspunde la o întrebare simplă și rapidă. Folosiți fragmente de taste aldine, termeni cu caractere italice și unele liste pentru a facilita citirea și îmbunătățirea experienței utilizatorului.
Imagini
Cu cât conținutul tău este mai aprofundat, tendința este că ai nevoie de mai mult text, mai multe cuvinte.
Pentru a evita monotonia și pentru a oferi o experiență pozitivă, investiți în imagini bune de-a lungul textului. Ele pot fi ilustrative sau chiar parte din conținut, cum ar fi grafice și ilustrații. Și nu uitați niciodată să optimizați numele fișierului și textul alternativ !
Este important să ne amintim…
Atât practicile de bază, cât și tehnicile avansate de SEO se vor schimba și actualiza în timp, dar vor avea întotdeauna un singur obiectiv mare:
Furnizați conținut relevant, de calitate, care răspunde la întrebările utilizatorilor.
Acesta este fundamentul marketingului de conținut și aceasta este direcția în care am mers în toate sfaturile SEO prin care am trecut în această postare și pe blogul nostru.
Deci, vrei să știi cum să oferi conținut din ce în ce mai bun vizitatorilor tăi? Doriți să le mutați prin canalul de vânzări? Deci, să începem să ne gândim la partea de sus a pâlniei: ce este și cum să creăm conținut relevant pentru acesta .