Esti foarte interesat de cum se plaseaza un implant dentar fast&fixed si ai dori sa ti se raspunda la intrebari inainte de a planifica aceasta tehnica pentru care iti imbunatateste calitatea vietii si frumusetea zambetului? Iata ca am adunat aici raspunsuri simple la intrebari de la pacienti ca tine, care au optat pentru plasarea implanturilor dentare.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o radacina artificiala, fabricata de obicei din titan foarte puternic, care este introdus in siguranta in maxilar. Actioneaza ca radacina unui dinte natural si ajuta la sustinerea protezei dentare sau a dintelui atasat la acesta.

Este dureroasa amplasarea?

Amplasarea implanturilor dentare fast&fixed se face cu anestezie locala, pentru a preveni pacientii sa simta durere. De asemenea, ti se poate administra un sedativ usor daca este necesar. Ulterior, este posibil ca plasarea implanturilor dentare sa creeze un usor disconfort, deoarece gingiile raman umflate pentru o perioada de timp.

Implanturile dentare dau impresia ca sunt dinti reali?

Implanturile dentare chiar dau impresia ca sunt dinti reali. Vei beneficia de o dentitie reinnoita, foarte estetica si solida, care iti permite sa mananci orice doresti, cu un confort incomparabil si de durata.

Cat dureaza implanturile dentare?

Implanturile dentare, asezate corespunzator si bine intretinute, pot dura o viata intreaga. Sunt realizate din metal puternic, foarte bine tolerat de corp si sunt implantate ferm in osul maxilarului.

Este posibil sa ai un implant dentar pentru lipsa dintilor si sa iti pastrezi ceilalti dinti naturali care sunt sanatosi?

Da, este foarte posibil sa profiti de beneficiile implanturilor dentare atunci cand ai doar unul sau cativa dinti de inlocuit. Un singur dinte este apoi instalat pe un implant dentar. Nu este necesara nicio modificare a dintilor naturali vecini, spre deosebire de puntile traditionale sau partiale.

Din ce sunt realizate implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt fabricate din titan dur si stau in siguranta in maxilar. Titanul este un metal de inalta calitate cunoscut ca fiind bine tolerat de corpul uman, in special de os. In timp, osul se formeaza din nou in jurul implantului. Apoi spunem ca implantul dentar este osteointegrat, adica integrat in os.

Cum se intretin implanturile dentare?

Implanturile dentare necesita putina intretinere pentru a le asigura longevitatea. Astfel, in functie de tipul de proteza instalata, intretinerea poate fi usoara sau putin mai solicitanta. Pentru a te ajuta, medicul stomatolog iti explica cum sa iti intretii corect implanturile dentare.

Pot manca normal dupa plasarea implanturilor?

Dupa plasarea implanturilor dentare, trebuie luata in considerare o perioada de tranzitie. Astfel, se recomanda consumul de alimente lichide in primele doua saptamani: supe, ciorbe, smoothies, fulgi de ovaz, iaurt etc. Incepand cu a treia saptamana, este posibil sa iti completezi meniul cu paste, peste, oua, alimente taiate marunt si cereale. In a doua luna, se pot adauga alimente usor mai ferme: carne frageda taiata in bucati, legume fierte. In cele din urma, dupa trei luni, gura ta va fi gata sa savureze orice!

Afla mai multe informatii despre implantul dentar fast&fixed pe link-ul urmator!