Caderea unui dinte reprezenta, in urma cu cateva decenii, o adevarata tragedie. Solutiile pentru inlocuirea lui erau total nesatisfacatoare, iar starea de sanatate si stima de sine erau afectate considerabil.
Din fericire, astazi lucrurile nu mai stau deloc asa, deoarece au aparut solutii noi, care ofera o rezolvare optima, in functie de natura fiecarui caz. Iata cateva dintre cele mai moderne si, in acelasi timp, mai eficiente disponibile in clinica stomatologica Dental Premier!

Implanturi dentare plasate direct in os

Aceasta este solutia folosita cel mai frecvent in domeniul implantologiei dentare. Este vorba despre un surub special de mici dimensiuni, fabricat in mod obisnuit din titan sau din alte materiale 100% bicompatibile, precum tantal ori zirconiu. El inlocuieste cu succes radacina dintelui si poate sustine lucrari fixe definitive.
O particularitate a implanturilor plasate direct in os este reprezentata de cele zigomatice, care le sunt recomandate pacientilor cu o resorbtie osoasa severa. Acestea au o lungime mai mare, ceea ce face posibila inserarea lor in maxilarul superior, dupa care strabat sinusurile, iar varful este ancorat direct in osul pometelui, cunoscut si sub numele de os zigomatic.
O astfel de operatie de inserare este una complexa si necesita colaborarea interdisciplinara a unei intregi echipe, formate din mai multi specialisti: un anestezist, un chirurg maxilo-facial, un chirurg dento-alveolar si un specialist in protetica dentara.

Implanturi dentare subperiostale

O astfel de solutie le este recomandata pacientilor care nu au suficient os natural sanatos si nu doresc nici sa se supuna unei proceduri de marire osoasa, in vederea unei reconstructii.
Implanturile subperiostale nu reprezinta un simplu surub din titan, precum cele conventionale, ci utilizeaza un schelet complex din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul laserului. Acesta acopera in totalitate osul maxilar sau mandibular si ofera un suport stabil si precis pentru lucrarea fixa.
Implanturile subperiostale reprezinta cea mai buna alternativa la implanturile zigomatice.

Implanturi dentare in aceeasi zi sau dinti intr-o zi

Prin intermediul acestei metode, devine posibila plasarea unui dinte temporar sau a unei coroane dentare provizorii fixe in aceeasi zi in care se desfasoara operatia de inserare. Exista insa anumite conditii care trebuie indeplinite, din punct de vedere anatomic, pentru a fi posibila realizarea acestei proceduri. Mai precis, sistemul se adreseaza in special persoanelor care mai au putini dinti ramasi pe arcade, cu indicatie de extractie, sau persoanelor edentate, care nu mai au niciun dinte.
Pentru realizarea unei restaurari dentare totale, sunt utilizate atat implanturi drepte, cat si angulate la 35 de grade, pe care se ataseaza lucrarea provizorie fixa. Dupa cateva luni necesare procesului de osteointegrare, se monteaza lucrarea definitiva, adica dintii ficsi definitivi.

implanturi dentare

Mini implanturi dentare

Cunoscute si sub denumirea prescurtata de MDI, aceste suruburi au dimensiuni mai mici, fiind mai inguste si mai scurte decat cele mai frecvent folosite, care sunt introduse direct in os. Ele sunt plasate prin tehnici mai putin invazive si sunt utilizate in principal pentru stabilizarea unei proteze dentare inferioare.
Prin urmare, indiferent de numarul de dinti lipsa, de starea generala de sanatate sau de preferintele personale, intr-un cabinet stomatologic iti vor fi recomandate acele implanturi dentare care te ajuta in cea mai mare masura. Astfel, iti vei recapata zambetul, increderea in sine si o stare de sanatate excelenta!